Laatste nieuws:
Werken aan het waterproductiecentrum in Kapellen

Werken aan het waterproductiecentrum in Kapellen

Heeft jouw kraanwater ook plots een andere kleur? Geen paniek: het water dat in Kapellen uit de kraan komt, komt tijdelijk uit … Essen.

In het waterproductiecentrum van Kapellen produceert Pidpa drinkwater voor o.a. de gemeenten Kapellen, Stabroek en Kalmthout.

Optimalisering productie-installaties

Om dit elke dag mogelijk te maken, optimaliseert Pidpa voortdurend haar productie-installaties. Het waterproductiecentrum van Kapellen werd onlangs voor een negental weken uit dienst genomen zodat hier de nodige verbeteringswerken kunnen gebeuren.

Kleurverschil

Inwoners van Kapellen, Stabroek en Kalmthout gebruiken daardoor nu tijdelijk water van het waterproductiecentrum in Essen. Dit water heeft – in vergelijking met het water uit Kapellen- een andere kleur. Dit kleurverschil is het gevolg van de verschillende ondergrond waaruit dit water afkomstig is. Maar het kraanwater voldoet vanzelfsprekend aan dezelfde kwaliteitseisen.

Pidpa produceert en levert drinkwater voor meer dan 1.300.000 gebruikers in de provincie Antwerpen. Daarnaast is zij rioolbeheerder in 43 gemeenten. Meer weten? www.pidpa.be.

Bron: gemeente Kapellen
Foto: Pixabay

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet