Laatste nieuws:
Welkom bij campergastbedrijven T&T, De Bosrust en De Tasberg

Welkom bij campergastbedrijven T&T, De Bosrust en De Tasberg

Zowel binnenlandse als buitenlandse kampeerautotoeristen zullen met hun camper voortaan gastvrij onthaald worden door campergastbedrijven T&T (‘Taverne en Tennis’) aan de Huybergsebaan 164, ‘De Bosrust’, Kleine Horendonk 8 en ook De Tasberg, Moerkantsebaan 50 in Essen.

Gratis overnachtingsplaats

Zo’n campergastbedrijf, niet te verwarren met campings of kampeerautoparkings (d.w.z. staanplaatsen op openbare terreinen) biedt op haar parking de campertoerist een gratis overnachtingsplaats aan, voor maximaal 24 uur. Er zijn geen noodzakelijke, echte campingvoorzieningen aanwezig, zoals elektriciteit, watertap of lozingspunt, maar je kan er als toerist wel van alles beleven. Zo liggen beide campergastbedrijven vlakbij prachtige natuurgebieden en is er telkens een taverne met smakelijke kaart, drankjes en gezelligheid en een speeltuin(tje).

Fijnmazig netwerk

De campergastbedrijven zijn lokale ondernemers (horecazaken, brouwerijen, landbouwbedrijven,…) die hun producten kunnen aanbieden aan de campergast. Maar de campergast is niet verplicht om die producten te kopen.
De ontwikkeling van dergelijke campergastbedrijven was door de toeristische dienst Provincie Antwerpen reeds opgestart voor covid-19 ons had overvallen. Echter, het rondtrekken in eigen land omwille van de coronacrisis is meer en meer mode en de verkoop en verhuur van campers zit erg in de lift. Daarom wil de VVV-toerisme Essen samen met Toerisme Antwerpen nog meer op die trend inspelen, door samen een fijnmazig netwerk uit te bouwen waar campertoeristen een authentiek overnachtingsplekje kunnen vinden. Bijvoorbeeld op deze unieke locaties, zoals aan de poort van het Grenspark Kalmthoutse Heide, in het midden van de Horendonkse Bossen en binnenkort waarschijnlijk ook aan de parking van de Quarantainestallen.

Bent u als Essense ondernemer ook geïnteresseerd om een campergastverblijf te worden, neem dan contact op met dienst VVV Toerisme Essen, die u alle juiste informatie kan bezorgen.

De Tasberg-VVV Essen, Moerkantsebaan 50, 2910 Essen, 03 677 19 91

Bron en foto: VVV-toerisme Essen

Facebook39
Facebook
Twitter
Visit Us