Laatste nieuws:
Weldra trajectcontrole op Kampweg

Weldra trajectcontrole op Kampweg

Weldra zal er trajectcontrole komen op de Kampweg tussen het centrum van Brecht en Wuustwezel-centrum. Het gemeentebestuur van Brecht was daar al langer voorstander van, maar nu sluit ook Wuustwezel zich hier bij aan. Binnen het politiecollege van PZ Grens werden de nodige budgetten vrijgemaakt en het Agentschap voor Wegen en Verkeer, eigenaar van deze gewestweg, gaf recent haar toestemming.

In Brecht staat reeds langere tijd een ANPR-camera ter hoogte van het rondpunt aan het station Noorderkempen. Begin februari zal een tweede ANPR-camera geplaatst worden ter hoogte van Kampweg nr. 86 en zal een testperiode starten. Wanneer die testresultaten goed zijn, zal de trajectcontrole ook echt in werking treden.

De snelheid op de Kampweg ligt te hoog. De politie van zone Grens doet regelmatig controles. Er wordt veel geflitst, maar het effect ervan is slechts tijdelijk. Daarom wil het gemeentebestuur hier naar analogie met de Sint-Lenaartseweg ook trajectcontrole met nummerplaatherkenning invoeren.

Uit een studie van de universiteit van Hasselt blijkt dat op wegen met trajectcontrole de snelheid met gemiddeld 5 km/uur daalt, het aantal overtredingen en ongevallen sterk afneemt, ook voor en na de bewaakte zone. Het effect van trajectcontrole is bovendien anders dan bij flitspalen. In de buurt van flitspalen remmen bestuurders soms plots af om daarna weer op te trekken. Trajectcontrole zorgt voor een gelijkmatige verkeersstroom en een rustiger wegbeeld.

Meer info
​PZ Grens – 03 620 29 29 – info@pzgrens.be

Bron en foto

JV

Facebook40
Facebook
Twitter
Visit Us

Eén reactie

  1. Wanneer komen er camera’s aan de op- en afrit van de E19 in Loenhout?