Wel nieuwjaarszingen, geen chocomelk

Wel nieuwjaarszingen, geen chocomelk

Vorig jaar stak corona nog een stok tussen de wielen. Dit jaar mag er gelukkig terug van deur tot deur worden gezongen. Zorg jij er ook voor dat de kinderen met iets lekkers naar huis gaan?

Waarom geen soep- en chocomelkbedeling?

In het gemeentemagazine van januari 2022 (dat eind december bij jou in de bus viel) stond er dat er op 31 december een soep- en chocomelkbedeling is in alle Essense wijken. Helaas moeten we dit annuleren. De nieuwe omikronvariant van het coronavirus is zeer besmettelijk. De virusdeeltjes blijven langer in de lucht hangen. Daarom is het geen goed idee om de mensen van de jeugdraad – die instaan voor de soep- en chocomelbedeling – te lang dicht bij elkaar te laten staan.

Bezorg jij de zangertjes een leuke verrassing?

Op het kantelmoment van het jaar schuimen Essense kinderen de straten af met hun zingzak. Na aan te bellen zingen ze een kort en krachtig lied met de beste wensen. Het is gebruikelijk dat de bewoner iets leuks of lekkers aan de kinderen uitdeelt. Alle kinderen die nog geen zingzak hebben ontvangen kunnen er eentje gaan ophalen aan de Vrijetijdsbalie in het gemeentehuis.

Bron: gemeente Essen
Foto: Noordernieuws.be

Facebook66
Twitter
Follow Me
Tweet