Laatste nieuws:
Wegenwerken van Rouwmoer tot Schelpheuvelstraat

Wegenwerken van Rouwmoer tot Schelpheuvelstraat

In de paasvakantie, van 3 april tot 14 april, zal Cona werken uitvoeren in opdracht van Telenet in Rouwmoer, Pater Godtslaan, Velodreef en Schelpheuvelstraat. Het gaat om de aansluiting van de Lagere School College op het telecommunicatienet van Telenet. Het traject loopt vanaf de school in Rouwmoer tot aan Schelpheuvelstraat 76.

Fases

De werken situeren zich in de berm en in het voetpad. Om alles veilig en vlot te laten verlopen wordt een gedeelte van de rijbaan ingenomen. De werken worden uitgevoerd in fases. Om de hinder te beperken, heeft het gemeentebestuur gevraagd om de werken uit te voeren tijdens de schoolvakantie.

Fase 1 – Velodreef: ma 3/4 – di 4/4 en di 11/4 tem do 13/4
In de eerste fase werkt de aannemer in de Velodreef tussen Schelpheuvelstraat en Pater Godtslaan. Er wordt gewerkt in de berm, met gedeeltelijke inname van de rijbaan. Er blijft steeds doorgang voor verkeer van Wildert naar Heikant. De andere richting wordt omgeleid via Nolsebaan, Moerkantsebaan en Rouwmoer. De fietsers worden omgeleid via Nolsebaan, Moervenpad en Rouwmoer.

Fase 2 – Schelpheuvelstraat: wo 5/4 – do 6/4
Fase 2 omvat de werken vanaf het kruispunt Nolsebaan, Velodreef en Schelpheuvelstraat tot huisnummer 90 in de Schelpheuvelstraat. Er wordt gewerkt in het voetpad, met gedeeltelijke inname van de rijbaan. Er wordt een vrije doorgang voorzien voor de voetgangers. De eerste dag worden de graafwerken uitgevoerd. Op de tweede dag gebeurt de herbestrating. Verkeer kan blijven rijden van Velodreef naar Nieuwe Heikant. De andere richting wordt omgeleid via Leemstraat, Korte Leemstraat en Velodreef. Ook de fietsers volgen de omleiding. Op het kruispunt wordt de doorgang versmald door de vrije doorgang voor de voetgangers. Hier geldt beurtelings verkeer.

Fase 3 – Schelpheuvelstraat: do 6/4 – vr 7/4
In de derde fase wordt er gewerkt in de Schelpheuvelstraat vanaf huisnummer 90 tot huisnummer 76, in het voetpad, met gedeeltelijke inname van de rijbaan. Er wordt een vrije doorgang voorzien voor de voetgangers. Verkeer kan blijven rijden van Velodreef naar Nieuwe Heikant. De andere richting wordt omgeleid via Leemstraat, Korte Leemstraat en Velodreef. Ook de fietsers volgen de omleiding. Meeuwenven blijft toegankelijk.

Fase 4 – Pater Godtslaan: vr 7/4
Fase 4 omvat de werken in de Pater Godtslaan vanaf Velodreef tot Collegelaan. Er wordt gewerkt in de berm, met gedeeltelijke inname van de rijbaan. Er blijft steeds doorgang voor verkeer van Rouwmoer naar Velodreef. De andere richting wordt omgeleid via Nolsebaan, Moerkantsebaan en Rouwmoer. De fietsers worden omgeleid via Nolsebaan, Moervenpad en Rouwmoer.

Fase 5 – Pater Godtslaan – Rouwmoer: onder voorbehoud
De laatste fase is voor de werken in de Pater Godtslaan, vanaf Collegelaan tot Rouwmoer én de werken op het private deel aan het college. Als de werken vlot verlopen, zonder slechte weeromstandigheden, kunnen de werken in de Pater Godtslaan uitgevoerd worden met daarbij ook de boring onder Rouwmoer.

Wegenwerken van Rouwmoer tot Schelpheuvelstraat

De afvalophaling kan tijdens deze werken doorgaan zoals normaal.

Bron en foto: gemeente Essen
Grote foto: Pxhere

Facebook37
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen