Laatste nieuws:
Week van de Korte Keten koop jij ook lokaal

Week van de Korte Keten: koop jij ook lokaal?

Van 4 tot en met 12 mei organiseren de Vlaamse provincies en hun partners de Week van de Korte Keten. Zo maak je kennis met een ruim aanbod lokale hoeve- en streekproducten. Lokaal kopen levert namelijk heel wat voordelen op: zo kan je altijd rekenen op verse en kwaliteitsvolle producten recht van het veld.

Bovendien is het goed voor het milieu, want het transport is beperkt én er wordt weinig tot geen verpakkingsafval gebruikt. Ten slotte ondersteun je er ook de lokale boeren mee, dus redenen te over om te kiezen voor lokale producten.

Zot van korte keten? Neem dan deel aan Puur Lokaal, een marktje met biologische, eerlijke en streekeigen producten op het Heuvelplein in Essen.

Denk aan biologische en lokale groenten en fruit, honing, eigengemaakte confituur, eitjes, keramiek, vleespakketjes, duurzame foodtrucks, zeep, kaarsen… Laat de bezoekers proeven van je eigen producten.

In mei wordt het Heuvelplein verkeersvrij gemaakt en dan is er plaats voor pop-upactiviteiten. Tegelijkertijd vindt de Week van de Korte Keten en de Dag van de Fair Trade plaats. Daarom organiseert de gemeente op zondag 12 mei van 10.00 – 14.00 uur de eerste editie van Puur Lokaal.

Meer info via de Vrijetijdsbalie, internationaal@essen.be of 03 670 01 56

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook28
Facebook
Twitter
Visit Us