Laatste nieuws:
Retapstore - Hervulbare kraanwater waterflessen voor thuis en onderweg - Voor particulieren en bedrijven - Kortingsactie Noordernieuws - juli 2018
Week van de Bij. Helpen jullie mee

Week van de Bij. Helpen jullie mee?

Voor de vierde keer organiseert de Vlaamse overheid de Week van de Bij en deze loopt dit jaar van 28 mei tot 4 juni 2017. Er worden dit jaar weer verschillende acties voorzien die je terugvindt op www.weekvandebij.be. Je kan helpen door deel te nemen aan de acties en door ze te delen op de facebookpagina van de Week van de Bij. Zo maakt Wuustwezel kans om verkozen te worden tot de bijvriendelijkste gemeente van Vlaanderen. En wat doet de gemeente voor de bijen? Wij houden in ons groenbeleid rekening met onze gevleugelde vrienden.

Bijvriendelijk groenbeheer
De jongste jaren is de bijensterfte in onze streken alarmerend. Om dit een halte toe te roepen, is er actie nodig. Het pesticidenvrij groenbeheer van de gemeente is alvast een goede zaak voor het bijenverhaal, maar we ondernemen als bijvriendelijke gemeente nog andere acties. Zo schenken we aandacht aan het aanplanten van struiken, vaste planten en bijvriendelijke bomen. Dat zorgt voor meer biodiversiteit in het openbaar groen en een verbetering van het leefmilieu. Daarnaast werd een insectenhotel geïnstalleerd aan de bibliotheek van Wuustwezel en aan de kapel in Sterbos. Momenteel loopt ook de actie “Bij-zonder Vlindervriendelijke tuinwedstrijd” waarin we inwoners oproepen om hun tuin bij- en vlindervriendelijk te maken door middel van enkele kleine ingrepen.

Landelijke ecologische bermen in Wuustwezel
Bloemrijke bermen worden veelal als mooi en aangenaam ervaren. Deze kleurenpracht heeft een grote ecologische waarde. Ook door brandnetels overwoekerde bermen kunnen zeer waardevol zijn. Met een doordacht maaischema en een bermbeheerplan helpt de gemeente Wuustwezel de bijen. Veel mensen zijn zich niet bewust van de ecologische functie van deze wegbermen. Vaak vinden we er zwerfvuil of sluikstort terug. Dat heeft een negatieve invloed op de bermvegetatie en dus ook op de leefomgeving van de bijen.

Helpen jullie mee?
Er worden dit jaar weer verschillende acties voorzien die je terugvindt op www.weekvandebij.be. Je kan helpen door deel te nemen aan de acties en door ze te delen op de facebookpagina van de Week van de Bij. Ook de Bij-zonder Vlindervriendelijke tuinwedstrijd is een aanrader. Zo maakt Wuustwezel kans om verkozen te worden tot de bijvriendelijkste gemeente van Vlaanderen.

Meer info
www.levedebijen.be

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

JH

Facebook12
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us