Laatste nieuws:
We zullen hier sterker uitkomen

We zullen hier sterker uitkomen!

Beste Essenaren,

2021 komt in zicht, en we hopen allemaal dat dat een beter jaar wordt dan 2020. Maar voor nu is de boodschap dat we moeten volhouden!

De laatste week merken we dat het aantal besmettingen in de Noorderkempen opnieuw stijgt. We merken dat in scholen, in woon- en zorgcentra en bij bedrijven. En niet alleen bij ons, maar ook in Nederland en Duitsland gaat het opnieuw de slechte kant uit. Om een derde golf te vermijden, moeten we dus voorzichtig zijn.

Wij zijn allemaal sociale wezens. Zeker met de eindejaarsperiode is dat het geval. We kijken uit naar mogelijkheden voor onze kinderen als alternatief voor het nieuwjaarkezoete zingen, lichtjes maken Essen warmer (ga eens kijken in de Zonnedauwlaan), en volgende vrijdag start de Warmste Week! Als je niet goed in je vel zit: Warme William is daar!

Niet alleen gaan we met minder mensen samen vieren, maar ook dit jaar: geen vuurwerk! Niet met oud op nieuw, maar zeker ook niet de weken ervoor! Geen vuurwerkbommen, geen Roosendaalse toestanden! Ik ben blij dat de gemeenteraad daarvoor nog strengere maatregelen heeft goedgekeurd, met een verbod op het in het bezit zijn van vuurwerk en de mogelijkheid voor inbeslagnames! Ik roep iedereen op om zich daaraan strikt te houden. Bij ons geen drones of onbezonnen razzia’s, maar op dit vlak gaat onze politie strikt handhaven!

Maar laat de boodschap ook positief zijn: samen kunnen we veel aan, samen is onze gemeente een krachtige gemeenschap. We klagen wel eens, maar er gebeuren ook enorm veel mooie dingen. Vele meer kwetsbare mensen worden opgebeld, we helpen onze woonzorgcentra, we bereiden ons voor hoe we kunnen helpen bij de vaccinaties. En we hebben toch maar de Voice Senior bij ons, onze cyclocross komt de 22ste rechtstreeks op tv, verenigingen, scholen, bedrijven en winkels zijn enorm creatief en bewijzen dat ze er staan!

We komen hier sterker uit!!

Gaston

Facebook47
Facebook
Twitter