Laatste nieuws:
Wateroverlast of stormschade Bel 1722

Wateroverlast of stormschade? Bel 1722!

Het KMI waarschuwt voor wind, regen, stormtij en onweer in de provincie Antwerpen. Daarom activeert Binnenlandse Zaken het oproepnummer 1722. Dat noodnummer was vanaf middernacht bereikbaar. Bel dus tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel enkel 112 als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Als je toch belt naar het noodnummer 112 voor een niet-dringende brandweerinterventie, zal de operator je niet verder helpen maar vragen om naar het nummer 1722 te bellen.

We vragen wel om geduld te oefenen. Haak niet in want daardoor kom je opnieuw achteraan de wachtrij terecht. Tijdens noodweer loopt het aantal telefoontjes zeer snel hoog op. De brandweer doet al het mogelijke om je zo snel mogelijk te helpen maar kan niet altijd overal tegelijk zijn. Dus als je al gebeld hebt naar 1722, bel dan niet terug om te vragen wanneer de brandweer komt.

De melding van het KMI:
Donderdagochtend neemt de wind nog verder toe, met rukwinden tussen 90 en 105 km/u of lokaal zelfs wat meer. We verwachten de zwaarste rukwinden in het westen van het land en in de provincies die grenzen aan Nederland en Duitsland.

INFO: www.sos112.be/nl/niet-dringend

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JH

Facebook12
Facebook
Twitter
Visit Us