Wat heb je nodig bij de aanschaf van een nieuwe hond of puppy ?

Wat heb je nodig bij de aanschaf van een nieuwe hond of puppy ?

Zit je er over na te denken om een nieuwe hond in huis te nemen? Ga dan zeker niet over een nacht ijs, huisdieren zijn geen wegwerpvoorwerpen! Informeer je goed welk hondenras het best bij je past. Ook de ruimte in en rond je huis zal een rol spelen bij de aanschaf van een hond. Heb je ruimte genoeg in huis voor een grote hond en heb je tijd om bijvoorbeeld een hond uit te laten? Wil je een pup of een oudere hond? Als je een pup neemt, heb je genoeg tijd om het hondje op te voeden? Wil je een rashond? En is een stamboom belangrijk? Koop je een hondje via een fokker of neem je een hondje uit het asiel over?

Bovenstaande vragen zijn erg belangrijk voordat je voor een hondje kiest

Nu is het zover, de keuze is gemaakt en binnen een paar weken kan het hondje bij jou komen wonen. Maar een nieuwe hond in huis vraagt heel wat voorbereiding. Zo heb je allerlei hondenspullen nodig en is het heel belangrijk dat je thuis voorbereidingen treft.

Een geschikte hondenmand

Zorg dat je een geschikte hondenmand aanschaft. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Je hebt de keus tussen een hondenkussen of een hondenbed, als het maar past bij jouw nieuwe hond(je). Een mand mag niet te klein zijn. Kleine honden kunnen best in een grote hondenmand, maar andersom niet. Dus zorg dat het groot genoeg is, je hebt zelf toch ook liever een groot bed waarbij je je benen kan strekken?

Bench

Is de hond overdag alleen, dan is het aan te raden om een bench aan te schaffen. Toch is die niet geschikt om een hond een volledige dag in op te sluiten. Gebruik de bench als slaapplaats, maar laat steeds het deurtje open, ook als je uit werken bent.

Hondenriem

Een hondenriem en halsband zijn onmisbaar voor een nieuwe hond. Deze zijn verkrijgbaar in verschillen soorten maten en kleuren. Let op: kleine puppy’s durven zich wel eens lostrekken. Wees dus voorzichtig op drukke plaatsen!

Borstels

Zorg ook voor borstels en kammetjes. Bij langharige hondjes is het namelijk belangrijk dat je hondje getrimd wordt. Als je dit zelf wilt doen, kun je eveneens een trimschaar aanschaffen.

Voeding

Eet- en drinkbakje mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Koop de juiste hondenbrokken passend bij de leeftijd en het hondenras. Vraag meer informatie aan de fokker of in de dierenspeciaalzaak.

Shampoo

Vergeet de hondenshampoo niet! Vaak lees je op forums dat je een hond kan wassen met mensenshampoo, doe dit niet! Hondenshampoo is namelijk niet hetzelfde als babyshampoo voor mensen. Dit is dan ook de reden dat honden huidallergieën ontwikkelen: door het gebruik van de verkeerde shampoo. Hondenshampoo heeft een andere pH-waarde. De pH-waarde van de mens is namelijk 5,5 en die van de hond 7,5. Het is van belang om met de juiste shampoo te wassen, zodat de talglaag van de hond ook niet weggewassen wordt.

Hondenspeelgoed

Bij de keuze van hondenspeelgoed moet je heel goed opletten welk speelgoed geschikt is voor je hond. Sommig speelgoed voor kleine honden is niet geschikt voor grote honden. Te klein speelgoed laat je sowieso maar best links liggen.

Bron: Denieuwehond.nl
Foto: Pixabay

Facebook90
Facebook
Twitter
Visit Us