Laatste nieuws:
Wat doe je tegen buxusmot

Wat te doen tegen buxusmot?

Dit jaar verdwijnt het groen uit je buxus en blijft er niet veel meer over dan een dorre, bruine plant. Herkenbaar? Waarschijnlijk is de buxusmot actief in je tuin.

Er is maar weinig te doen tegen de buxusmot. Het spuiten van gif zal de invasie van de buxusmotten niet stoppen. Integendeel, het insecticide is niet gezond voor mens en milieu.

Wat dan wel? Als je buxushaag of bol verdroogt, is het meestal te laat. Daarom is het belangrijk dat je preventief te werk gaat en de buxusplanten dagelijks nakijkt. De rupsen manueel verwijderen is de beste oplossing. Gooi de rupsen niet op je composthoop of in je compostvat, maar in een zakje bij het restafval of in de groene container. Zo worden de buxusmotten op hoge temperatuur verbrand.

Nadien kan je de verloren struiken heraanplanten met inheemse struiken en haagjes. Misschien neem je straks deel aan de gemeentelijke behaagactie? Daarover later meer op www.schoten.be. Wil je toch het uitzicht van een buxushaag, dan kan je de “nieuwe buxus” of Japanse Hulst (Ilex crenata) aanplanten. Een soort die lijkt op buxus.

Bron en foto: gemeente Schoten

LS

Facebook6
Facebook
Twitter
Visit Us