Laatste nieuws:
Wandeling in het historisch centrum van Antwerpen

Wandeling in het historisch centrum van Antwerpen

Als voorlaatste activiteit van het huidig werkjaar gaan we op zaterdag 8 juni op stap in Antwerpen. Het wordt een ongewone, verrassende maar interessante kennismaking met het centrum van deze prachtige stad. De start van de wandeling is voorzien op de Grote Markt, aan Visit Antwerpen, hoek Grote Markt/Wisselstraat om 14.30 uur en duurt 90 minuten.

Wie met het openbaar vervoer wil gaan, kan best de trein nemen van 12.33 uur in Essen. De auto kan men kwijt in één van de nabijgelegen parkings.

Het historisch centrum van Antwerpen, of de oude stad van de donkere middeleeuwen

Wat speelde er zich af in de drukke beenhouwerswijk? Waar werd er geslacht? En wat is nu juist de geschiedenis achter het stuk muur dat je nog aan de Burchtgracht kan zien? Ontdek mee de verrassende geschiedenis achter de gevels van de Grote Markt. We gaan op zoek naar eeuwenoude volksverhalen en legendes. Kennen jullie de kwel- en watergeest Lange Wapper. Schrik van alle zatlappen. Wist u dat Antwerpen een Maria-stad is? Met nog steeds 180 Madonna’s in het centrum geniet de stad de bijzondere bescherming van Maria. Luister naar de handel en wandel van de gouden eeuw. Kortom een wandeling waar alle thema’s behandeld worden: zowel geschiedenis als architectuur, zowel volksverhalen als volksgebruiken, zowel de rijkdom als de armoede.

Bijdrage: € 5 voor leden Davidsfonds Essen, € 7 voor niet-leden.
Het aantal deelnemers is beperkt, wees er dus tijdig bij.
Inschrijven kan via marcel.van.hemelrijck@telenet.be of telefonisch bij Marcel Van Hemelrijck, 03 667.51.72.

Afspraken om na de wandeling nog wat te gebruiken, zullen ter plaatse gemaakt worden.

Foto: Pixabay

Facebook31
Facebook
Twitter
Visit Us