Laatste nieuws:
Vzw Kobie organiseert 100e concert met History of Songfestival

Vzw Kobie organiseert 100e concert met History of Songfestival

Veelbelovend zomerprogramma met The Starlings & Les Copines.

100ste concert

Kobie vzw brengt al elf jaar mensen bijeen in Essen en is nu toe aan de organisatie van het 100e concert. Klinkende namen zoals Axl Peleman en Radio 1-journalist Wouter Mattelin begeleiden je met verhalen en goede muziek door de wonderjaren van het Songfestival.

Kobie blaast 11 kaarsjes uit

In 2012 richtte het Essense gemeentebestuur de vzw Kobie op: Ko(m) B(ijeen) I(n) E(ssen). De vzw staat in voor het cultureel aanbod in Essen en is erop gericht om mensen in Essen te laten samenkomen. “De voorbije elf jaar hebben we heel wat prachtige momenten mogen beleven in Essen met dank aan Kobie. We zijn dan ook trots dat we ons 100e Kobie concert organiseren met de History of Songfestival,” vertelt Helmut Jaspers, schepen van Cultuur.

Gouden tijden van het Songfestival

Het 100e concert is een hulde aan de mooiste tijden van het Songfestival. Sinds de start in 1956 zijn er ontelbare wereldhits gelanceerd op het festival. Met History of Songfestival nemen muzikanten Axl Peleman, Neeka, Maarten Flamand, Esther Lybeert en Radio 1-journalist Wouter Mattelin je mee op een reis door de tijd, met opvallende anekdotes én een portie klassiekers. Journalist Wouter Mattelin licht een tipje op van de sluier: “Wist je dat België niet 1, maar 2 keer het songfestival gewonnen heeft? En dat Ierland ooit zijn best deed om niet te winnen? Hoe dat allemaal precies zit, vertel ik je heel graag op deze avond vol nostalgie, hits en heerlijke verhalen. Ik beloof je kippenvel en meezingdrang!”

Axl Peleman

Axl Peleman is ondertussen al een ‘oude’ bekende in GC zaal Rex. Hij vertelt: “Ik kom al sinds mijn jeugd naar concerten kijken in de Rex en heb het geluk gehad er de voorbije 35 jaar héél vaak te mogen spelen. Ik heb er ook een pak onvergetelijke backstagemomenten meegemaakt. Ik heb altijd graag in Essen gespeeld, dus het is niet meer dan logisch dat ik er enorm naar uitkijk om met enkele fantastische muzikanten de History of Songfestival voor jullie te mogen brengen.”

Eerste namen voor ‘t Park Zomert

Kobie heeft ook voor de zomer grote plannen. “We kunnen al enkele grote namen verklappen voor ons gratis festival ‘t Park Zomert,” vertelt Helmut Jaspers, schepen van Cultuur. “Zo komen Tom Dice en Kato Callebaut van The Starlings optreden. Toevallig of niet: ook zij hebben een link met het Songfestival, want zij haalden de selectie voor België net niet. Verder komen Isabelle A en Ianthe Tavernier met Les Copines. Voor de senioren voorzien we een apart programma met Micha Marah en Connie Neefs.”

Wanneer: zondag 26 maart om 14:00
Waar: GC Zaal Rex, Spoorwegstraat 11, Essen
Inkom: Voorverkoop €15,-, aan de kassa €18,-, met Uitpas Kansentarief €3,-

Bron: gemeente Essen
Foto: © Koen Bauters

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen