Laatste nieuws:

Vzw 22q13 organiseert Dreamfestival 2018!

Met trots stellen wij u de line-up voor van het 3de Dreamfestival, hét grootste familie festival uit de regio! Een niet te missen programma met nationale én internationale artiesten.

Dreamfestival

Dreamfestival is een weekend dat voor iedereen toegankelijk is. Een dag waarop de kinderen kunnen spelen, ravotten en ontspannen. Een dag waarop de ouders eens kunnen lachen, wat bijpraten, andere mensen leren kennen en weten dat je niet de enige bent, en voor heel even de zorgen kunnen vergeten. Het Dreamfestival moet een festival zijn voor iedereen! We zorgen ervoor dat er opgeleide mensen uit de zorgsector ter beschikking zijn, die de mindervalide kinderen mee zullen begeleiden bij de aangepaste spelen, zodat je er niet alleen voor staat. In de feesttent is er een mindervalide podium voorzien, zodat ook deze kinderen/mensen alles kunnen zien en beleven.

22Q13 Dreamfestival 2018 - Noordernieuws.be

Vrijwilligers

Natuurlijk kunnen wij dit alles niet alleen, wij krijgen dan ook de steun van maar liefst 8 plaatselijke verenigingen! Mede door de inzet van de vele vrijwilligers kan dit alles slagen. Het is geweldig om te weten dat zoveel mensen meeleven en je kan rekenen op hun steun. Zo willen we ook laten zien dat je er niet alleen voor staat, en dat als je samenwerkt veel, heel veel kan bereiken. Vorig jaar mochten we op 210 vrijwilligers rekenen!

Vzw 22q13

Vzw 22q13 werd opgericht door de familie Van de Locht – Konings. Hun jongste dochter, Elke, lijdt aan het Phelan-McDermid 22q13 deletie syndroom. Het Phelan-McDermid Syndroom (PMS) is een zeldzame genetische aandoening. Het is een deletie van chromosoom 22q13 of een mutatie van Shank 3. Shank 3 is een proteïne dat niet aanwezig is of gemuteerd. In de meeste gevallen uit PMS zich in o.a. een algemene ontwikkelingsachterstand, moeilijke communicatie- en mobiliteitsproblemen, epileptische aanvallen, slaapstoornissen, schizofrenie en depressie. Zij tonen ook weinig of geen affectie, een knuffel of een kleine kus, kan opeens veranderen in bijten, slaan, haar uittrekken….
Wereldwijd zijn er +/- 1500 kinderen waarbij dit syndroom werd vastgesteld. In België is deze ziekte nog weinig gekend. Vzw 22q13 wil onderzoeken naar medicatie en behandelingen financieel ondersteunen. De juiste medicatie en therapieën kunnen bijdragen tot een zo aangenaam mogelijk leven voor zowel de patiënt als zijn familie.
Meer info vindt u op de website www.22q13.be.

DJ Stavros

Ook Elke’s grote broer: Dj Stavros, goed gekend in omstreken, zal 2 sets (zaterdag en zondag) met hart en ziel spelen en de tent doen barsten van sfeer!
En dan nog een speciaal extraatje…: Dj Double-U (Tomorrowland), structure en dj Wout (Sylver), zijn de laatste hand aan het leggen aan de officiële Anthem die volgende week bekend wordt gemaakt!! Het belooft weer een zeer speciaal Dreamfestival te worden!

Dream Festival 2018 - Noordernieuws.be

Dream wereldrecord Clicformers bouwen

In samenwerking met Clics, een plaatselijk bedrijf uit Wuustwezel, organiseren we het wereldrecord Clicformers bouwen. Iedereen kan Clics kopen. De 50.000 blokjes moeten het grootste tweedimensionale Clics-tapijt ter wereld vormen. Met dit wereldrecord willen we op een kleurrijke en originele manier zo veel mogelijk mensen bereiken. Ook zal hiervoor worden samengewerkt met de school Berkenbeek, omdat we willen aantonen dat alle kinderen iets moois kunnen betekenen. Het gigantisch bouwwerk zal tijdens het Dreamfestival op zondag 24 juni 2018 om 13.00u onthuld worden door Dhr. Ludwig Caluwe (gedeputeerde van de provincie Antwerpen). De blokjes worden nadien weggeschonken aan kinderziekenhuizen, scholen, kinderopvang,… Mensen mogen altijd info en motivatie doorgeven waar wij kinderen/mindervalide kinderen er blij mee kunnen maken, en zo kans maken om gratis clicblokjes te ontvangen.

Dream Festival 2018 - Artiesten - Belle Perez - De Romeo's - Lisa Del Bo - Sergio - Noordernieuws.be

Het programma

Zaterdag 24 juni – Mega Fuif
20.00u Partyfriex
20.30u Sold-Out
22.00u DJ Jenz
23.00u DJ Unpack
00.00u DJ Sample
01.00u DJ Stavros
01.45u Sylver
02.30u DJ Structure & Double-U

Zondag 25 juni – Familiedag
Vanaf 12u is jong en oud, valide of mindervalide van harte welkom. Er zullen een 18 tal attracties (springkastelen, vliegtuigjes, paardenmolen, kindergrime, Brassband ‘Toeter nog een…) klaar staan voor kleine en grote kinderen.
Toegankelijkheid voor mindervalide wordt gegarandeerd. Er is ook een aparte plaats voorzien waar men de mindervalide of kleine kinderen kan verschonen.
Voor wie honger heeft is er een foodcorner voorzien met verschillende lekkernijen. Zoals o.a. frietjes, ijs pannenkoeken, Mongools/Aziatisch, pasta,…
Artiestenprogramma zondag
14.00u De Bende
15.10u Sergio
15.50u Prinsessia gastoptreden + Aansluitend meet & greet
16.40u Lisa Del Bo
18.30u Belle Perez
20.15u Niels Destadsbader
22.00u De Romeo’s
22.40u DJ Wout & DJ Double-U
00.00u DJ Stavros
01.00u DJ Hanz
02.00u DJ Structure
03.00u Dj Skinnie

Locatie

Terreinen van Kattegat, Kruisweg te Wuustwezel.

HB

Foto’s: Perspublicatie vzw 22q13

Facebook16
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us

Lees meer:

Japans fotomodel exposeert met Jorg Van Daele-

Japans fotomodel exposeert met Jorg Van Daele

Voor de eerste keer kan u in New Jorg Gallery, de galerij van de Kalmthoutse …

Veel deelnemers herfstwandeling Canina

Veel deelnemers herfstwandeling Canina

Het was zondag weer druk bij Canina. Veel hondenliefhebbers namen deel aan de Herfstwandeling, of …

De liefde tussen Nicky en Belinde - Hoe tolerant is de wereld om hun heen?

Hoe tolerant zijn we eigenlijk?

Er wordt van ons verwacht dat we van alles accepteren en tolereren: nieuwkomers, andere culturen …