Laatste nieuws:
Vuurwerk knalt veel te vroeg

Vuurwerk knalt veel te vroeg

Enkel tijdens de oudejaarsnacht tussen twaalf en half één mag er in Essen vuurwerk worden afgestoken, mits toelating en enkel geluidsarm. Toch knalt het vaak dagen, weken of zelfs maanden vooraf al.

Nu al deuren gesneuveld

Zowel Ronald Goormachtig (sp.a) als Jan Suykerbuyk(CD&V) gaven aan dat er zelfs nu al veel knallen te horen zijn en dat er ook al deuren zijn gesneuveld. Suykerbuyk herinnerde er ook aan dat er vorig jaar 21 oproepen i.v.m. vuurwerk bij de hulpdiensten waren binnengekomen. Burgemeester Van Tichelt (CD&V) antwoordde dat er inderdaad zowat elke avond ontploffingen worden gehoord in Essen en dat de dagen vóór nieuwjaar ook het vuurwerkverbod vaak wordt overtreden.

Verstrenging Nederland heeft gevolgen

De verkoop van vuurwerk is geen gemeentelijke bevoegdheid en gebeurt vaak ook online. De verstrenging die in Nederland op 1 december zal worden ingevoerd, dreigt bovendien de verkoop in Essen nog aan te wakkeren. Hij gaf aan dat daarover met de buurgemeenten zal worden overlegd. Wat de ontploffingen betreft zal de politie optreden, al is het niet eenvoudig om iemand op heterdaad te betrappen.

Bron: N-VA/PLE
Foto: Pixabay

Facebook51
Facebook
Twitter