Laatste nieuws:
Vrijwilligers vaccinatiecentrum ontvangen symbolisch 'Solidariteitsprijs Sooi Noldus 2021’
The Clayroad Company

Vrijwilligers vaccinatiecentrum ontvangen symbolisch ‘Solidariteitsprijs Sooi Noldus 2021’

Voor het zesde jaar op rij reikt Vooruit-Essen de ‘Solidariteitsprijs Sooi Noldus’ uit. Normaal gebeurt dit op onze nieuwjaarsreceptie. Door corona was dat dit jaar niet mogelijk. Daarom zal deze worden uitgereikt tijdens een korte plechtigheid in de rand van onze 1 mei-viering.

De ‘Solidariteitsprijs Sooi Noldus’ wordt toegekend aan solidaire verenigingen of groepen mensen die door hun inzet of actie een betekenisvolle steun betekenden voor hun mede-Essenaren. Voorgaande jaren waren de laureaten: Scouts en gidsen Essen-Heikant, de vrijwillige chauffeurs van de Handicar, de deelnemers aan ‘Niemandsland’, de sociale toer van carnavalsvereniging de Ossekoppen en het zorgpersoneel (covid-crisis).

Solidariteit koesteren en huldigen

Tijdens het voorbije jaar gaven veel mensen dagelijks het beste van zichzelf om te helpen als vrijwilliger in het Vaccinatiecentrum Noord. Verpleegkundigen en medici, onthaalmedewerkers, parkingbegeleiders, bestuurders van de riksjafietsen, telefonisten, … Zij waren op allerlei gebied behulpzaam. We willen de solidariteit die dit opleverde koesteren en huldigen. En hen symbolisch bedanken voor hun inzet en engagement tegenover hun –vaak ook kwetsbare- medemensen. Dit sluit volledig aan bij de visie van Sooi Noldus, naar wie deze prijs is vernoemd. Sooi was een gedreven, integer, maar vooral een fiere Socialist die tussen 1932 en 1974 gemeenteraadslid was en veel respect en waardering kreeg over de partijgrenzen heen. Zijn niet aflatende strijd tegen onrechtvaardigheid was en is een voorbeeld voor velen.

Vrijwilligers vaccinatiecentrum ontvangen symbolisch 'Solidariteitsprijs Sooi Noldus 2021’ affiche

Symbolische uitreiking

Gezien het niet mogelijk is om alle Essense medewerkers uit te nodigen op een plechtigheid, zullen we deze “Sooi Noldus Solidariteitsprijs 2021” symbolisch uitreiken aan de voorzitter van de eerstelijnszone en organisator van het vaccinatiecentrum en aan een delegatie van de vrijwilligers die in het vaccinatiecentrum actief waren. De Solidariteitsprijs werd ook dit jaar ontworpen door Essens kunstenaar en animatietekenaar Pet Aerden. Alle vrijwilligers kunnen op verzoek eenll afdruk ontvangen door een mailtje te zenden aan: essen@vooruit.org. Ze krijgen de kaart dan thuisbezorgd.

Dag van de Arbeid

De uitreiking zal plaatsvinden op zondag 1 mei 2022 omstreeks 16:30 tijdens de viering van de ‘Dag van de Arbeid’ – Meifeest in de autovrij gemaakte Stationsstraat, ter hoogte van het Volkshuis (Stationsstraat 134-136).

Iedereen welkom op Meifeest

De Solidariteitsprijs wordt uitgereikt tijdens Meifeest, de viering van de ‘Dag van de Arbeid, georganiseerd door Vooruit-Essen. Voor die gelegenheid wordt de Stationsstraat verkeersvrij gemaakt ter hoogte van het Volkshuis (Stationsstraat 136) en is er op het muziekterras een optreden van de lokale groep ‘The Clayroad Company’. Daarna zorgt dj Tony voor de nodige ambiance. De 1-meitoespraak wordt dit jaar gehouden door Arno Aerden, schepen van ruimtelijke ordening, wonen en jeugd. Er is een foodtruck voorzien. Bij slecht weer vindt de manifestatie plaats in zaal Volkshuis.

Beelmateriaal: Vooruit Essen

HJ

Facebook28
Twitter
Follow Me
Tweet