Laatste nieuws:
Vrijwilligers gezocht voor integratie vluchtelingen

Vrijwilligers gezocht voor integratie vluchtelingen

Onze gemeente vangt al jaren vluchtelingen op. Dankzij de hulp van vrijwilligers verloopt de integratie van vluchtelingen veel sneller. Het OCWM wil de vrijwilligerswerking verder uitbouwen en zoekt enthousiaste mensen die hiervoor tijd willen vrijmaken. Tijdens een infoavond in het lokaal dienstencentrum vertellen we je alles over de opvang van vluchtelingen en het vrijwilligerswerk.

Tijdens deze infoavond brengt het OCMW vrijwilligers samen om ervaringen, goede praktijken en tips uit te wisselen. De vrijwilligerswerking loopt goed, maar kan nog altijd beter en daarom zoekt het OCMW enthousiaste mensen die hiervoor tijd kunnen vrijmaken. We geven meer informatie op dinsdag 12 maart 2019 om 19.30 uur in LDC ’t Gasthuis, Nollekensstraat 5. Je hoeft je niet vooraf in te schrijven.

Je krijgt er informatie over het opvangbeleid van Fedasil, over de opvangpraktijk van het OCMW en uiteraard komen de vrijwilligers aan het woord. Zij kunnen met concrete voorbeelden vertellen hoe zij hun vrijwilligerswerk invullen. Hopelijk kunnen we jou warm maken om mee te werken aan een warme en solidaire samenleving.

Integratie is tweerichtingsverkeer

Een succesvolle integratie vraagt inspanningen van de asielzoekers en vluchtelingen en van het gastland. Wonen, opleiding, werken, sociale contacten … het is een hele onderneming om hierin je weg te vinden. Vluchtelingen komen voor heel wat vragen te staan. Moet ik een hand geven? Hoe maak ik een afspraak bij de huisarts? Wat is PMD? Vrijwilligers geven uitleg, gaan mee naar een school om in te schrijven, gaan mee naar een markt, zitten samen op de koffie en bieden een luisterend oor. Vrijwilligers zorgen ervoor dat de vreemdeling zich welkom voelt in Essen en er een nieuwe thuis kan bouwen. Zo verloopt de integratie vlotter.

Integratie is zoveel makkelijker als je welkom bent. Laten we er samen aan werken.

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook30
Facebook
Twitter
Visit Us