Laatste nieuws:
Vrijwilligers gezocht voor het Rap Op Stap kantoor

Vrijwilligers gezocht voor het Rap Op Stap kantoor

De gemeente Essen zoekt acht vrijwilligers om samen een Rap Op Stap kantoor op te richten. Dat is een lokaal reisbureau voor mensen met een beperkt budget.

Een Rap op Stap kantoor biedt goedkope daguitstappen aan via ‘Iedereen Verdient Vakantie’. Bekijk zeker het filmpje!

Rap Op Stap kantoor in het lokaal dienstencentrum

De gemeente Essen start begin november met een Rap Op Stap kantoor in het lokaal dienstencentrum (LDC ‘t Gasthuis) in de Nollekensstraat. Het LDC is voor iedereen toegankelijk en de drempel om hier binnen te springen is laag.

Acht vrijwilligers gezocht

Het Rap Op Stap kantoor zal elke maandag van 14:00 tot 16:00 uur open zijn. Een exacte datum kennen we nog niet. Dat hangt af van het aantal vrijwilligers dat wil meehelpen om het kantoor uit te bouwen. We zoeken dus acht vrijwilligers die in een team per twee, één keer per maand het kantoor willen bemannen.
Op donderdag 23 september om 14:00 is er een overleg in het LDC met alle vrijwilligers. Er is een opleiding voorzien voor alle vrijwilligers op dinsdag 19 oktober in het LDC. Deze opleiding is gratis en wordt gegeven door Iedereen Verdient Vakantie.

We gaan samen ook nog naar het rap op stap kantoor in Kalmthout, zodat we van hen ook nog tips en tricks kunnen leren.

Alle hulp is van harte welkom! Heb je interesse? Neem dan contact op met Lokaal Dienstencentrum ‘t Gasthuis via gasthuis@ocmw.essen.be of bel naar 03 663 69 04.

Bron en afbeelding: gemeente Essen