Laatste nieuws:
Vrijwilligers aan het werk op begraafplaatsen in Kalmthout

Vrijwilligers aan het werk op begraafplaatsen in Kalmthout

De komende weken en jaren zal je op de begraafplaatsen van Kalmthout regelmatig groepjes vrijwilligers aan het werk zien. Zij brengen ons funerair erfgoed in kaart en helpen zo om in onze gemeente waardevol funerair erfgoed te beschermen.

inventarisatie van Perk C

De gemeente Kalmthout zet zich de komende jaren namelijk volop in voor de toekomst van haar funerair erfgoed. Daarom zijn vrijwilligers gestart met de inventarisatie van Perk C op de begraafplaats van Heide. Ook de komende jaren inventariseren vrijwilligers het funerair erfgoed op alle Kalmthoutse begraafplaatsen. De doelstellingen zijn niet alleen het inventariseren van waardevolle grafmonumenten, maar ook het voorbereiden van een toekomstvisie op de begraafplaatsen.

Funerair erfgoed

Funerair erfgoed gaat over mensen. Over hun geschiedenis, de manier waarop ze deelnamen aan de samenleving en de tijd waarin ze leefden. Het is een herinneringsplaats aan overledenen, families en lokale verhalen. Wanneer we begraafplaatsen willen aanpassen, moeten we ons daarvan ten volle bewust zijn. Begraafplaatsen inventariseren is dan ook een taak die de gemeente best niet alleen op zich neemt. Dat belanghebbenden zoals nabestaanden, bezoekers, erfgoedvrijwilligers, omwonenden en bij uitbreiding alle inwoners van Kalmthout actief deelnemen, is van cruciaal belang.

Ben jij gebeten door de rust en symbolen op een begraafplaats? Of wil jij meer te weten komen over de geschiedenis van Kalmthout die verborgen ligt onder de vele grafmonumenten op de begraafplaatsen? Kortom, heb jij ook zin om ook de handen uit de mouwen te steken en aan dit uniek en leerrijk project mee te werken? Geef dan een seintje op cultuur@kalmthout.be. Je komt terecht in een hele fijne en gedreven pool van erfgoedvrijwilligers.

INFO: cultuur@kalmthout.be, 03 620 22 66

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook25
Twitter
Follow Me
Tweet