Laatste nieuws:
vrijdag-28-oktober-2016-een-dag-niet

Vrijdag 28 oktober 2016: Eén dag niet

Wist je dat er in België meer dan 200 woninginbraken per dag worden gepleegd? We hebben hierbij het emotionele en financiële leed. Maar ook de sociale kosten die hieraan verbonden zijn, zijn aanzienlijk: wij betalen jaarlijks meer dan 350 miljoen euro … Het is hoog tijd om allemaal samen tegen dit fenomeen op te treden!

Op vrijdag 28 oktober 2016 zal de actiedag ‘1 dag niet’ plaatsvinden. De bedoeling: 1 dag zonder inbraken in België en in Nederland. Om deze doelstelling te bereiken werd er nationaal gevraagd om allerlei activiteiten te organiseren met aandacht voor de verschillende schakels van de veiligheidsketen. Preventie is één van die schakels en misschien wel de belangrijkste!

Wat kan je verwachten in de Politiezone GRENS:

Alle buurtinformatienetwerken (BIN) werden aangeschreven om acties uit te werken in de week van 24 tot 30 oktober 2016. Onderstaande activiteiten kan je verwachten:
Op 24 oktober houden BIN Kijkuit, BIN Leopold en BIN Withoefse Heide uit Kalmthout een BIN-café in het parochiecentrum van Heide.
Op 26 oktober houdt BIN Hofakker uit Wuustwezel een veiligheidswandeling en een fietsmarkeermoment.
Op 27 oktober houdt BIN Braken uit Wuustwezel op 3 verschillende tijdstippen veiligheidswandelingen.
Op 28 oktober houdt BIN Kammenstraat en omgeving uit Essen een voorstelling van het verwittigingssysteem via Whatsapp.
Op 28 oktober houdt BIN Molenheike-De Vennen uit Essen een veiligheidswandeling
Op 29 oktober gaan BIN De Beek, BIN De Kievit-De Ster, BIN Heiken en BIN Vredeburg uit Kalmthout op de markt van Kalmthout staan met een stand over de BIN-werking.
De politiezone GRENS ondersteunt deze activiteiten. Politieagenten zullen aanwezig zijn op de evenementen en o.a. diefstal-preventief advies geven, fietsen markeren, informatie verstrekken over BIN-werking, …

Dit is de derde nationale actiedag tegen inbraken. Vorige edities waren 13 november 2015 en 11 december 2014.

Wat kan JIJ doen om diefstallen in woningen de wereld uit te helpen? Lees en gebruik onderstaande tips.

vrijdag-28-oktober-2016-een-dag-niet

Bron en foto: PZ Grens

JH

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us