Vriesweer zorgt voor problemen bij afvalophaling

Vriesweer zorgt voor problemen bij afvalophaling

De winterse weersomstandigheden zorgden ervoor dat het ophalen van afval (GFT, PMD) deze week niet zonder problemen verliep. IGEAN, de gemeente Essen en de ophaler doen al het nodige om de overlast tot een minimum te beperken.
Daar waar het op een veilige en verantwoorde manier kan gebeuren, wordt het afval nog opgehaald. Helaas is het niet mogelijk alle straten te bedienen, zeker als er niet gestrooid werd.

Op de website van IGEAN vind je een overzichtstabel terug. De tabel geeft weer waar er geen ophaling kon zijn omwille van het vriesweer en of er een een inhaalmoment is voorzien. Is er een extra ophaling voorzien, zet dan het afval de avond voordien terug buiten.

Indien je afval niet werd opgehaald en er geen inhaalmoment is, haal je dit best terug binnen. Bied je afval bij de volgende ophaling gewoon opnieuw aan. In deze koude weersomstandigheden is het tijdelijk langer bewaren van afval niet direct een probleem.

Met je blauwe PMD-zak kan je ook altijd op het recyclagepark terecht.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook15
Facebook
Twitter
Visit Us

Eén reactie

  1. we hebben onze best gedaan, helaas was ik 1 van de chauffeurs die zich had vast gereden en bijna omgekantelt was met de vrachtwagen. we zullen proberenalles zo snel mogelijk weer in orde te brengen.