Laatste nieuws:
Vriesweer zorgt voor problemen bij afvalophaling

Vriesweer zorgt voor problemen bij afvalophaling

Enerzijds hebben de ophaalwagens en beladingsystemen van ophaaldienst IGEAN te kampen met startproblemen en daarnaast zijn een heleboel straten gevaarlijk glad ondanks het vele strooiwerk.

Om de veiligheid van onze chauffeurs en beladers, maar ook andere weggebruikers te garanderen zal op het moment van de ophaling zelf worden ingeschat of bepaalde straten op een veilige en verantwoorde manier kunnen worden bediend.

Tot nader bericht zijn alle IGEAN-recyclageparken geopend volgens de normale openingsuren. De parkwachters doen er alles aan om de parken sneeuw- en ijsvrij te maken. Toch vragen we aan inwoners om een bezoek uit te stellen als dit mogelijk is. Kom je toch naar het recyclagepark, vragen we om extra voorzichtig te zij,n omdat de ondergrond en trappen mogelijk toch snel opnieuw aanvriezen met deze vriestemperaturen…

Afval niet opgehaald?

Daarom is de ophaling in je straat of wijk onder deze omstandigheden niet gegarandeerd. Enkel wanneer de ophaling in alle veiligheid kan worden uitgevoerd, zal je afval worden meegenomen of wordt je container geledigd op de voorziene datum. Aangezien deze winterse omstandigheden nog de hele week zullen aanhouden, is een naophaling helaas niet mogelijk. We vragen je dan ook om het afval weer binnen te halen en bij de volgende ophaalronde opnieuw aan te bieden.

We begrijpen dat dit mogelijk voor ongemak zorgt. Toch durven we dit vragen omdat in deze koude weersomstandigheden het tijdelijk langer bewaren van afval niet meteen een probleem is.

Let wel, het tragere verkeer zorgt er ook voor dat de ophaalwagens moeilijker op hun bestemming geraken. Ook de uitvoering van de rondes zal minder snel kunnen verlopen dan normaal. Mogelijk wordt jouw afval dan ook op een ander tijdstip opgehaald dan je gewoon bent.

Op de website www.igean.be/vrieskou komt een lijst van straten die niet konden worden bediend.

Bron: gemeente Essen
Foto: Noordernieuws.be

Facebook37
Facebook
Twitter