Laatste nieuws:
Vredesbeeld krijgt vaste plaats aan winkelcentrum De Beek 1

Vredesbeeld krijgt vaste plaats aan winkelcentrum De Beek

Op vrijdag 10 mei 2019 onthulden burgemeester Lukas Jacobs en schepen voor cultuur Silke Lathouwers het ‘Vredesbeeld’, samen met kunstenaars Jorg Van Daele en Yuttar Devalckeneer. Dat beeld vind je aan het groenplein van winkelcentrum De Beek. De kunstenaars maakten het beeld als onderdeel van het project ‘24 Uur voor de Vrede’ in november 2018.

Beeldhouwer Jorg Van Daele houwde het stenen gedeelte uit blauwe hardsteen, Yuttar Devalckeneer zorgde voor het ijzeren deel. Het beeld meet 130x110x80 cm en is op hoogte geplaatst met LED-lichtjes onderaan zodat het geheel een zwevend effect krijgt. Jorg Van Daele: “Het Vredesbeeld is effectief in 24 uren gemaakt en was doorlopend te bezichtigen. Vele toeschouwers kwamen ons ondersteunen: ze brachten zelfs eten en cadeautjes. Het was voor Yuttar en mij een zeer fijn project.”

De gemeente Kalmthout plaatst het beeld centraal in onze gemeente. Enerzijds herinnert het ons aan de gruwel van de Eerste Wereldoorlog, anderzijds is het een oproep en stimulans om vreedzaam samen te leven.

INFO: cultuur@kalmthout.be, 03 620 22 66

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook21
Facebook
Twitter
Visit Us