Laatste nieuws:
Vormingen EHBO

Vormingen EHBO

In de maand januari worden enkele vormingen EHBO georganiseerd. Eentje specifiek over sportongevallen, en eentje speciaal voor ouders en grootouders, gericht op EHBO voor kinderen. Hieronder kan je meer informatie vinden!
EHBO bij sportongevallen op maandag 21 januari 2019

Wat? Iedereen is met sport bezig in de grote zin van het woord. Zo zijn er supporters maar ook actieve sporters. Iedereen kiest zelf hoe ver hij er in wil gaan. Bij actief sporten kan je niet uitsluiten dat er wel eens een ongelukje gebeurt of je een blessure krijgt. Veel mensen weten niet wat ze juist moeten doen na een ongeval of met een blessure. Het Rode Kruis geeft een initiatie van drie uur om je te vertellen wat je moet doen bij een sportongeval en een sportblessure.
Wanneer? maandag 21 januari, 19.00 uur te GC Blommaert
Organisator? Sportraad Wuustwezel
Inschrijven? https://be.ticketgang.eu/event.php?key=64494
Kostprijs? Gratis

EHBO voor ouders en grootouders op donderdag 24 januari

Wat? Veel ouders en grootouders zullen de spreuk wel kennen: je moet ook ogen op je rug hebben… een ongeval is snel gebeurd. Om te voorkomen dat je dan in paniek verkeerde handelingen zou doen, geven we een initiatie van drie uur over de meeste ongevallen die kinderen voor hebben. Dit van ernstige verwondingen naar kleine wonden. Als je de initiatie volgt zal je een attest ontvangen. Let op, dit is geen volledige cursus maar geeft je een basis mee van eerste hulp bij kinderen of kleinkinderen.
Organisator? Dienst Welzijn i.s.m. Rode Kruis Wuustwezel
Wanneer? donderdag 24 januari 2019 om 19u
Waar? GC Blommaert.
Inschrijven? https://be.ticketgang.eu/event.php?key=65604
Kostprijs? Gratis

Bron: Gemeente Wuustwezel
Foto: Pixabay

Facebook15
Facebook
Twitter
Visit Us