Laatste nieuws:
Voortaan ook deelwagens in Kalmthout

Voortaan ook deelwagens in Kalmthout

Samen met partner Cambio stapt gemeente Kalmthout in het systeem van het autodelen. Twee elektrische deelwagens staan voortaan ter beschikking aan het station van Kalmthout, waar tevens een laadpaal is voor elektrische voertuigen. Kalmthout is bij deze de eerste gemeente in de Noorderkempen die een Cambio-autodeelsysteem aanbiedt.

De laatste jaren kiezen meer en meer mensen voor een alternatief vervoersmiddel, zoals een step of een (elektrische) fiets. Ook met de nabijheid van drie treinstations, zijn er immers veel Kalmthoutenaren niet meer in het bezit van een (tweede) wagen. Maar af en toe kan een (extra) auto ontzettend handig zijn. Autodelen biedt daar de ideale uitkomst: je hoeft niet zelf te investeren in een wagen, maar je hebt er wel steeds één ter beschikking. Door in te zetten op elektrische deelwagens moedigt de gemeente duurzame mobiliteit aan. Het is een emissieloos alternatief voor de klassieke wagen. De vraag was groot naar een autodeelproject. Daarom ging de gemeente op zoek naar een geschikte partner, en vond deze in Cambio.

Het concept is heel eenvoudig: wie zich registreert op www.cambio.be, ontvangt een cambio-kaart thuis. Ritten reserveer je via de app, telefoon of site. Je pikt de auto op aan de standplaats aan het station van Kalmthout en brengt hem daarna weer terug. Je betaalt maandelijks een bedrag op basis van je aantal kilometers en gereden uren. Een leuk weetje: als je met je wagen minder dan 11.000 kilometer rijdt op een jaar, ben je goedkoper af met een Cambio-abonnement. Het is kostenbesparend, milieubewust én 24/7 assistentie: kortom, niets dan voordelen!

De gemeente Kalmthout organiseert op donderdag 24 september om 20 uur een digitaal infomoment via www.kalmthout.be/cambio. (link wordt nog door de gemeente geactiveerd)

Bron: gemeente Kalmthout
Foto: Pixabay

Facebook29
Facebook
Twitter