Laatste nieuws:
Volg een opleiding AED!
Volg een opleiding AED!

Volg een opleiding AED!

Een AED-toestel (Automatische Externe Defibrillator) alleen is immers niet voldoende om een slachtoffer te redden. Terwijl iemand het toestel gaat halen, is het nodig dat ondertussen het slachtoffer gereanimeerd wordt: hartmassage en beademing. Het is ook wenselijk dat je het toestel al eens bekeken hebt en weet hoe het werkt. Dat spaart tijd in een situatie waarin tijd van essentieel belang is.

Hoe meer mensen dus de cursus volgen, hoe groter de kans dat er iemand is die kan helpen in geval van nood. Of dat je niet alleen staat, maar dat er mensen zijn die je kunnen helpen en aflossen

Ik wil meedoen!
Daarom organiseert het gemeentebestuur regelmatig een AED-opleiding. De volgende cursus zal doorgaan op donderdag 12 mei om 19 uur in GC Blommaert, Gemeentepark 22, 2990 Wuustwezel.

De opleiding is gratis, maar omdat er geoefend wordt met reanimatiepoppen, is het aantal deelnemers beperkt. Bel of mail even, zodat je weet of er nog plaats is.

Wat is een AED?
Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een toestel, waarmee je een hart weer op gang kan krijgen bij een hartstilstand of hartfalen. Als je het toestel opendoet, hoor je gesproken instructies over wat je moet doen, hoe je de klevers moet aanbrengen bij het slachtoffer en een waarschuwing zodra de elektrische schok gegeven wordt. Als het niet nodig is, zal het toestel geen schok geven.

Waar vind je deze defibrillators?
Ondertussen zijn er 5 gemeentelijke AED-toestellen in de gemeente.

  • Wuustwezel:  Dorpsstraat 36,  aan de bibliotheek
  • Wuustwezel: Slijkstraat 5,  aan de ingang van de sporthal, niet zichtbaar van op de weg
  • Loenhout:  Brechtseweg 29, aan het dienstencentrum vlak bij de sportvelden
  • Loenhout:  De Visserij,  aan de ingang van de Sportschuur
  • Gooreind:  Theo Verellenlaan 88, aan het Schoolhuis

Daarnaast heeft ook Gooreind VV een toestel en een paar bedrijven op het bedrijventerrein aan de grens.

Meer info
dienst welzijn – 03 690 46 14 – welzijn@wuustwezel.be

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

EJ

Facebook2
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us