Laatste nieuws:
Vluchtende dief duwt kinderwagen om

Vluchtende dief duwt kinderwagen om

Vluchtende dief duwt kinderwagen om.

Antwerpen. Een patrouille die zich gisteren in de ochtend op het Sint-Jansplein bevond, werd geroepen door een vrouw van wie haar portefeuille enkele tellen voordien gestolen werd. Ze gaf mee dat de dader verderop weg liep van het plein.

Een wijkteam, dat zich ook in de omgeving ophield, zette de achtervolging meteen te voet mee in. De verdachte verstopte zich even in een café waardoor de politie hem even uit het oog was verloren. Maar vrijwil onmiddellijk liep hij het café weer uit en werd de achtervolging opnieuw gestart.

De inspecteurs van het wijkteam konden de verdachte inhalen en overmeesteren. De verdachte werd geboeid en overgedragen aan de inspecteurs van de interventiepatrouille. Iets later kreeg de politie de melding dat de wilde handtasdief in zijn vlucht een kinderwagen had omver geduwd waardoor het kind van 15 maanden op de grond belandde. Het meisje liep daarbij verwondingen op aan haar mond en achterhoofd. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht.

De verdachte is een man van 43 jaar. In zijn vlucht gooide hij een tas weg. Later bleken daar verschillende gestolen handtassen in te zitten en ook de portefeuille van de vrouw die de politie had aangeklampt. De verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Bron: Politie Antwerpen

AJ

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us