Laatste nieuws:
Retap Store - hervulbare kraanwater waterflessen, voor thuis en onderweg. Voor particulieren en bedrijven.
Vlucht gecanceld door noodweer Dit zijn je rechten

Vlucht gecanceld door noodweer? Dit zijn je rechten

Texas, Florida, Cuba, Sint Maarten en talloze andere Caribische eilanden werden onlangs geteisterd door extreem noodweer. Begeef jij je in de toekomst in een natuurrampgebied? En wordt je vlucht door het noodweer gecanceld? Dan heb jij als reiziger recht op de volgende zaken.

Je reisplannen lopen averij op als gevolg van het noodweer. Daar gaan je ticketkosten! Daar gaat je vakantie! Een schadeclaim indienen bij de luchtvaartmaatschappij heeft geen zin, want zij zal het afdoen als een ‘buitengewone omstandigheid’. Dit wil zeggen: een omstandigheid waar de airline géén invloed op heeft. Volgens de website Vlucht-vertraagd.nl wordt 95% van de ingediende schadeclaims bestempeld als buitengewone omstandigheid, en daarom afgewezen. Overige buitengewone omstandigheden zijn natuurrampen, zoals een aswolk, stakingen van het luchtvaartpersoneel, terrorisme en medische noodlandingen.

Waar heb jij als reiziger dan wél recht op?
Tijdens een genoodzaakte vertraging of annulering heb jij als reiziger recht op verzorging. Dit recht hangt echter samen met de duur van de vertraging en de afstand van de vlucht. Je hebt recht op verzorging als je:
… vlucht van <1500km twee uur of langer is vertraagd … vlucht binnen de EU drie uur of langer is vertraagd … vlucht buiten de EU (van 1500 tot 3500km) drie uur of langer is vertraagd … een langere vlucht hebt die vier uur is vertraagd Onder verzorging wordt verstaan:
-Gratis eten en drinken
-Twee gratis telefoongesprekken en gratis e-mails
-Eventueel gratis overnachting(en)
-Gratis alternatief transport
-Als deze verzorging niet wordt aangeboden, kun je de gemaakte kosten later verhalen op de luchtvaartmaatschappij. Vermeld dan wel de wachttijd en voeg de aankoopbewijzen bij. Hulp nodig bij het opstellen van een schadeclaim? Schakel EUclaim in.

Bron en foto: Columbus Magazine

JH

Facebook9
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us
Deel dit bericht
RSS