Laatste nieuws:
Vlaanderen feest een hele week in Kalmthout

Vlaanderen feest een hele week in Kalmthout

Elk jaar viert Vlaanderen elf dagen lang feest, op en rond 11 juli, de Vlaamse feestdag. Ook in Kalmthout doen we mee, met een mooie reeks activiteiten en evenementen.

Op dinsdag 3 juli kunnen kinderen vanaf 5 jaar om 10 uur met hun ouders of grootouders in de heide op ontdekkingstocht. Na de middag is er voor kinderen vanaf 8 jaar ‘Grieg in ’t groen’, een theatervoorstelling van Compagnie Brulschaap en De Bovenkamer. Voor kinderen jonger dan 8 heeft De Vroente een verteltheater. Breng zeker drank en picknick mee. Regenkledij hebben we hopelijk niet nodig. Inschrijven doe je via de kalender op www.lne.be/de-vroente.

Op donderdag 5 juli kan je een tocht maken met een huifkar. De rit brengt je over minder bekende wegen en paden langs de oudste abdijhoeven van Kalmthout, open velden en de Kleine Aa, de belangrijkste waterloop van Kalmthout. Tijdens de tocht van 6 km, die ongeveer 1,5 uur duurt, krijg je boeiende en deskundige uitleg van de gidsen. Er zijn twee ritten, één om 16 uur en één om 18 uur. Inschrijven doe je via chrisvandersypt@skynet.be of 0476 67 65 41.

Op zondag 8 juli is er om 20 uur in de Sint-Jozefkerk in Heide het jaarlijkse klassiek zomeravondconcert. Dit jaar verwennen solisten Aurélie Viegas op harp en Wim Brabants op dwarsfluit je met prachtige muziek van Rossini, Donizetti, Saint-Saëns … De mooie combinatie van de rijke klank van de harp en de levendige tonen van de dwarsfluit, beide bespeeld door internationaal bekende solisten, garanderen een prachtige concert. Met Wim Brabants staat er bovendien ook dit jaar een muzikant uit Kalmthout op het podium. De avond begint met een toespraak van Miek De Kepper over haar boek: ‘Over Bach, cement en de postbode. 50 jaar cultuurbeleid in Vlaanderen’. Toegang is gratis, reserveren is niet nodig.

Op maandag 9 juli om 20 uur ontvangt Jeugdhuis Govio de de Belgische Improvisatie Liga, kortweg BIL. Al bijna 30 jaar is de BIL actief als het grootste improvisatietheatergezelschap van Vlaanderen. Het was het eerste gezelschap dat zonder voorbereide teksten het podium op ging en had in al die jaren al heel wat bekende spelers. Onder meer Tom Lenaerts, Rob Vanoudenhoven, Michiel De Vliegher … zetten hier hun eerste stappen. De BIL is bekend van zijn unieke impromatchen, maar ze spelen ook overal in Vlaanderen op aanvraag speciale improsessies. Deze keer dus ook in Kalmthout! Verwacht je aan een avond vol geïmproviseerde scènes, die bepaald worden door wat jij, het publiek, wil zien! Niks in de mouwen, niks in de zakken, enkel ter plaatse verzonnen humor van een aantal toppers uit de BIL-stal. Zak dus af naar Jeugdhuis Govio. Inkom is gratis en reserveren is niet nodig.

INFO: www.kalmthoutfeest.be, cultuur@kalmthout.be, 03 620 22 66

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook5
Facebook
Twitter
Visit Us