Laatste nieuws:
Vlaams Belang zamelt duizend euro in voor goede doel

Vlaams Belang zamelt duizend euro in voor goede doel

De lokale afdeling van Vlaams Belang Kalmthout heeft een fietszoektocht georganiseerd voor het goede doel. Met de steun van Vlaams Belang Essen konden ze een totaal bedrag van maar liefst € 1.000,-! Het geld gaat naar vzw De Rommeshoef, een zorgboerderij in Essen, die activiteiten organiseert voor mensen met een beperking.

Mooie geschenkbox

In de maanden juli en augustus konden fietsers een fietszoektocht rijden doorheen Kalmthout. Dit werd georganiseerd door Vlaams Belang Kalmthout en ndanks het slechte weer werd dit een mooi succes. De familie Claessens uit Kalmthout won de fietszoektocht met een maximum score en kreeg een mooie geschenkbox cadeau, met lokale streekproducten en een waardebon. Deelnemers van de fietszoektocht konden een bijdrage storten, die rechtstreeks naar het goede doel ging. Dankzij deze bijdragen, enkele vrije giften en de steun van Vlaams Belang Essen, werd er een totaal bedrag ingezameld van € 1.000,-. De cheque werd vrijdagochtend overhandigd aan de mensen van vzw De Rommeshoef, die uiteraard heel blij zijn met het geld. Het geld zou vooral gaan naar nieuw, aangepast fietsmateriaal, zodat de zorggasten leuke uitstapjes kunnen doen in en rond Essen.

Vlaams Belang zamelt duizend euro in voor goede doel2

Fietstocht had twee doelen

“Deze fietszoektocht had twee doelen”, aldus initiatiefnemer Stefan Haes, voorzitter van Vlaams Belang Kalmthout. “Enerzijds was het de bedoeling geld in te zamelen om deze warme organisatie een extra duwtje in de rug te geven. Anderzijds willen we meer aandacht vragen voor mensen met een beperking, die het tijdens de coronacrisis ook vaak psychologisch moeilijk hebben gehad en te vaak vergeten worden.” Met deze actie hoopt Vlaams Belang dat er meer rekening wordt gehouden met de noden en wensen van deze groep mensen.

Foto’s: Vlaams Belang Kalmthout

SH