Laatste nieuws:
Vlaams Belang Kalmthout vraagt dringende ingrepen fietsostrade om veiligheid te verbeteren

Vlaams Belang Kalmthout vraagt dringende ingrepen fietsostrade om veiligheid te verbeteren

De laatste weken zijn er aan overwegen in Kalmthout verschillende aanrijdingen geweest tussen automobilisten en fietsers, die de aanwezige wegmarkeringen van de fietsostrade niet naleven. Vlaams Belang vraagt aan het gemeentebestuur om dringend de situatie te verbeteren, vooraleer er doden vallen.

Veiligheid spooroverwegen niet optimaal

Vlaams Belang Kalmthout bracht al voor de tweede keer op de gemeenteraad naar voor dat de veiligheid aan de spooroverwegen niet optimaal is. Langs het spoor loopt een fietsostrade en fietsers weigeren om te vertragen aan overwegen waar ze automobilisten kruisen.

Dagelijks ongevallen

Ook ondervoorzitter en voormalig politie-inspecteur Frank Slootmaekers, die vlakbij station Kijkuit woont, was al betrokken bij een aanrijding. “Het probleem is gekend in de buurt en er gebeuren bijna dagelijks ongevallen, aldus Slootmaekers. “Indien er niet snel iets gebeurt, is het een kwestie van tijd vooraleer er doden vallen. Vorige week waren er drie aanrijdingen waarvan ik weet heb en nog niet zo lang geleden werd zelfs een volledige fietsgroep onderuit gehaald.”

Fietsers weigeren te stoppen

Vlaams Belang is zeker niet tegen de fietsostrade, maar hekelt wel dat de reeds aanwezige markeringen (zoals haaientanden) door fietsers niet worden nageleefd. Fietsers weigeren te stoppen en rijden zonder te kijken door, vaak aan hoge snelheid. Door de bomen en struiken zien automobilisten de fietsers vaak niet komen, met alle gevolgen van dien. Vlaams Belang vraagt om dringend aanpassingen te doen zodat fietsers stoppen, bijvoorbeeld door het aanbrengen van duidelijkere wegmarkering en/of het plaatsen van versmallingen of andere snelheidsremmers. “Veiligheid boven alles”, besluit Slootmaekers.

Bron en foto: Vlaams Belang Kalmthout