Laatste nieuws:
Vlaams Belang Kalmthout niet te spreken over geplande sluiting Suske en Wiske Museum 2022

Vlaams Belang Kalmthout niet te spreken over geplande sluiting Suske en Wiske Museum

De Provincie Antwerpen heeft besloten het Suske en Wiske Museum te sluiten. Ze vindt dat de exploitatie van het Museum persoonsgebonden educatie is, wat niet tot hun kerntaken behoort.

Geplande sluiting 2025

Er wordt wel gezocht naar een overnemer, die het museum uit zal baten. Wordt die niet gevonden, dan zal het Museum in 2025 de deuren sluiten. Tot die tijd blijft het personeel gewoon aan het werk.

Kwaliteitsverlies

Vlaams belang Kalmthout is niet te spreken over de beslissing van de provincie. “Suske en Wiske maakt deel uit van de Kalmthoutse identiteit. Als Kalmthoutenaren zijn wij allemaal opgegroeid met de fantastische stripverhalen en heel veel kinderen hebben leerrijke en plezante herinneringen aan het museum. Het is alsof ze een stukje van onze identiteit knippen”, aldus voorzitter Stefan Haes. Vlaams Belang hoopt dat er een overnemer gevonden wordt, maar zij zien het somber in en vrezen kwaliteitsverlies. Ook hekelt de partij de timing van deze beslissing, net na de viering van het 25-jarig bestaan en amper drie jaar na de renovatie. Vlaams Belang heeft al vragen gesteld aan het gemeentebestuur en plant acties als de beslissing wordt doorgezet.

Bron: Vlaams Belang Kalmthout
Foto: Pixabay

Facebook147
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen