Laatste nieuws:
Vlaams Belang Essen beloont inwoners die Vlaamse Leeuwvlag uithangen

Vlaams Belang Essen beloont inwoners die Vlaamse Leeuwvlag uithangen

Vlaams-nationale partij voert 11 juli-campagne: ‘Vlaanderen: ons land’

Onder het motto ‘Vlaanderen: ons land’ roept het Vlaams Belang de inwoners van Essen op om op 11juli de Vlaamse Leeuwvlag uit te hangen. Wie daar gehoor aan geeft, wordt dit jaar door de lokale partijafdeling van het Vlaams Belang namelijk verrast met een originele attentie.

Speciaal voor de Vlaamse feestdag ontwierp de partij zelfklevers met de boodschap ‘Trots Vlaming én Essenaar. Marc Scheepers, Lijsttrekker Vlaams Belang Essen: “11 juli is niet alleen een feestdag, het is ook een politieke strijddag, waarop we onze Vlaamse identiteit in de verf zetten. Dat is meer dan ooit nodig, nu de voltallige politieke klasse – tegen alle dure eden in – de Vlaamse eisen verticaal in de diepvries plaatste.”

Wettelijke feestdag

Vlaams Belang diende ook een resolutie in bij het Vlaams parlement om 11 juli te laten erkennen als een wettelijk betaalde feestdag. “In 1996 stemde het Vlaams Parlement al voor een resolutie voor een volwaardige erkenning van 11 juli als wettelijke, betaalde feestdag. 22 jaar later is deze resolutie nog steeds dode letter. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Elk zichzelf respecterend volk heeft immers het recht op zijn eigen feestdag. Net als de Schotten, Basken en Catalanen hebben ook de Vlamingen dat.” aldus Marc Scheepers.

Bron: Vlaams Belang Essen
Foto: Pixabay

Facebook18
Facebook
Twitter
Visit Us