Laatste nieuws:
Vind jij de fietsostrade makkelijk te volgen?
Vind jij de fietsostrade makkelijk te volgen?

Vind jij de fietsostrade makkelijk te volgen?

De provincie Antwerpen roept fietsers op om de vernieuwde bewegwijzering van de fietsostrade in Kalmthout uit te testen. Ze installeerde daar de nieuwe ‘routetaal voor fietsostrades’ die de vijf Vlaamse provincies samen ontwikkelden.

De provincie Antwerpen investeert fors in een netwerk van fietsostrades. Bij voorkeur loopt een fietsostrade over een vrijliggende fietsweg of een jaagpad. Als er onvoldoende plaats is, loopt ze over een fietspad, door een fietsstraat of over een autoluwe weg. Door die verschillende soorten infrastructuur is het niet voor iedereen even duidelijk hoe je de fietsostrades volgt. Daarom ontwikkelden de vijf Vlaamse provincies een routetaal voor de fietsostrades. Die bestaat uit een logo, een overzichtsbord, bewegwijzering en een unieke nummering voor elke fietsostrade.

De provincie Antwerpen probeert nu het nieuwe logo en de bewegwijzering uit op een traject van bijna zes kilometer in Kalmthout op de fietsostrade Antwerpen-Essen. “Dat traject leent zich perfect om de nieuwe routetaal te testen. Het is voorlopig niet overal makkelijk om de route intuïtief te volgen,” aldus Luk Lemmens, gedeputeerde voor Mobiliteit provincie Antwerpen. “We zijn ervan overtuigd dat de fietsers met deze bewegwijzering de fietsostrade gemakkelijker kunnen volgen, maar we staan open voor alle feedback. Daarom een warme oproep aan alle fietsers. Gebruik je het proeftraject in Kalmthout, regelmatig of éénmalig? Geef dan je mening op www.fietsostrades.be. De resultaten van deze enquête nemen we mee bij het uitrollen van de routetaal op de andere fietsostrades en in de rest van Vlaanderen.”

De gemeente Kalmthout juicht het initiatief van de provincie Antwerpen toe. “Zo komt er uniformiteit over de hele route van de fietsostrade. Erg handig voor fietsers van buiten onze gemeente,” verduidelijkt Lukas Jacobs, burgemeester van Kalmthout. “Wij zijn blij met de fietsostrade en de investeringen van de provincie Antwerpen. Vooral nu die knelpunten op het grondgebied van Kalmthout duidelijker worden gemaakt.”

De provincie Antwerpen plaatst ook kilometerbordjes, net als op autosnelwegen. “Het is de eerste keer dat er kilometerbordjes op een fietsroute komen,” licht Luk Lemmens verder toe. “We doen dat op uitdrukkelijke vraag van de hulpdiensten. De bordjes helpen om de locatie van een ongeval correcter te bepalen. Zo zijn de hulpdiensten sneller ter plaatse en krijgt het slachtoffer sneller de juiste hulp.”

INFO: Geef je mening op www.fietsostrades.be.

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JV

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us