Laatste nieuws:
vierde-ek-kolonisten-van-catan-in-den-block

Vierde EK Kolonisten van Catan in Den Block

Dit jaar is het vierde EK Kolonisten van Catan, dat wordt gehouden op zaterdag 17 december bij Den Block op het Heuvelplein. Het eerste EK van het populaire spel Kolonisten van Catan werd in 2013 gehouden en begon met zes spelers. Het was een probeersel om te kijken of het aan zou slaan, wat prompt gebeurde. De bedoeling is om als eerste tien punten te verzamelen, door wegen, dorpen en steden te bouwen. Het tweede jaar deden er al vijftien mensen mee, het jaar daarna vierentwintig! Het streven is om ook dit jaar zoveel spelers aan tafel te krijgen.

EK Kolonisten van Catan

Sommige spelers doen al vanaf de eerste keer mee, zoals de familie Kustermans en Pieter Van Spaendonk. Andere deelnemers komen uit Essen, Kalmthout en zelfs Ekeren. Twee van de drie winnaars van vorige jaren hebben toegezegd weer deel te nemen, om zo mee te helpen aan de geldinzameling voor een goed doel. Zo ging er al €1000,- naar Make A Wish, het jaar daarop werd dat bedrag door JeS Carwash verhoogd naar €1250,-!
“Dit jaar wordt gehoopt op zeker een zelfde bedrag,” vertelt organisator Jasper Van Landeghem, “wat dan integraal naar het Kinderkankerfonds zal gaan.”

vierde-ek-kolonisten-van-catan-in-den-block

Inschrijven kan nog steeds, op facebook of via ekvancatan@gmail.com. Supporters zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Om 14:00 gaat het gebeuren van start met de verdeling van de tafels en begint het eerste spel. Buiten de hoofdprijs voor de winnaar, krijgen alle deelnemers een prijs. Aansluitend gaat DJ Team Wol los en kaapt Den Block! De inkomsten hiervan worden ook gestort in het Kinderkankerfonds.

vierde-ek-kolonisten-van-catan-in-den-block

Maar het feest heeft mogelijk nog een grote verrassing zegt Jasper: “Wij zijn bij de laatste vier om Netsky te winnen voor ons feest. Volgende week vrijdag moeten we naar de Studio Brussel studio om te strijden om zijn DJ Set te winnen. De kans is dus 25% dat hij komt!”

LW

Facebook31
Facebook
Twitter
Visit Us