Laatste nieuws:
Vierde BK Crokinole trekt internationale spellers

Vierde BK Crokinole trekt internationale spelers

Zaterdag 29 april wordt het vierde BK Crokinole gehouden. Voor deze editie komt een speciale delegatie uit Hongarije over. Deze spelers kunnen wel winnaar worden, maar geen Belgisch kampioen.

“Hiervoor werd het BK altijd op zondag gehouden en startten we om 09:00,” vertelt organisator Vincent Luijer, “maar op zondag zijn veel mensen druk met allerlei dingen en ook het vroege tijdstip was niet aantrekkelijk. Vooral niet voor spelers die bijvoorbeeld uit West-Vlaanderen moesten komen. Nu starten we om 13:00 en de eindtijd hangt af van de snelheid van de afvalfases.”

Vierde BK Crokinole trekt internationale spellers

De spellenvereniging speelt dit bordspel nu vijf jaar. “We waren op een spellentornooi in Lokeren waar het gedemonstreerd werd en de vereniging heeft toen meteen een bord gekocht. Daarna besloten we een BK Crokinole tornooi te organiseren.”

Wim Verdijck (l) en Vincent Luijer
Wim Verdijck (links) en Vincent Luijer

Vorig jaar zijn Vincent en Wim Verdijck (uitbater Volksvriend) langs de diverse café’s gegaan om het spel te introduceren. De diverse café’s hebben toen ook een bord aangeschaft, maar tot een competitie is het nog niet gekomen.

15 ploegen

“We verwachten deze keer zo’n vijftien ploegen, wat neerkomt op dertig spelers. Er komen deelnemers uit de regio, maar ook uit West- en Oost-Vlaanderen. De kampioenen van vorig jaar, Dennis Vrints en Bert Costermans, zijn ook van de partij om hun titel te verdedigen.”

Vierde BK Crokinole trekt internationale spelers

“De Hongaarse spelers daagden ons uit en de avond ervoor spelen we een landenwedstrijd: België, Nederland en Hongarije. We zoeken nog Belgische en Nederlandse spelers om hier aan mee te doen!”

Wanneer: 29 april, aanvang 13:00
Waar: W&A (voorheen zaal Flora)
Inschrijven: via het inschrijfformulier

www.bkcrokinole.be

LW

Facebook12
Facebook
Twitter
Visit Us