Laatste nieuws:
Vervangbus in plaats van trein tijdens weekend van 12 en 13 juni

Vervangbus in plaats van trein tijdens weekends van 5 en 12 juni

Infrabel vernieuwt de overweg van de Middenstraat in Essen. Ook de spoorstaven worden vervangen. Deze werken zijn nodig om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer te blijven garanderen.

Wat is de impact van deze werken?

Tussen Antwerpen-Centraal en Essen rijdt er in de weekends van 5-6 en 12-13 juni geen trein. Er rijden dan wel vervangbussen. Op zondag 30 mei, 6 en 13 juni rijdt de P-trein Essen (19.57 uur.) – Sint-Joris-Weert (21.33 uur.) niet tussen Essen en Antwerpen-Centraal. Deze trein zal uitzonderlijk vertrekken in Noorderkempen. De overweg zal tijdens de werken afgesloten zijn voor alle verkeer vanaf vrijdagavond 4 juni 22.00 uur tot zaterdagavond 19 juni 22.00 uur.

Vanwege veiligheidsredenen is de overweg ook voor voetgangers en fietsers afgesloten. De fietsostrade van Essen naar Antwerpen blijft toegankelijk. Maar voor fietsers die de overweg gebruiken om van de Middenstraat naar de Huybergsebaan te gaan (of andersom), is er een omleiding voorzien. De omleiding loopt via de Cardijnstraat, de fietsostrade station Wildert, de Sint-Jansstraat, de Steenovenstraat, dan de fietsverbinding met Baertshoek, Hey-Endlaan en ten slotte de Huybergsebaan (en andersom). Auto’s rijden om via de Middenstraat, de Sint-Jansstraat en de Kalmthoutsesteenweg. Het is niet de bedoeling om te rijden via de Cardijnstraat. Die omleidingsweg is voorzien voor de fietsers en plaatselijk verkeer. Omwille van het gebruik van machines en spoorkranen kunnen deze werken voor enige geluidshinder zorgen.

We danken je voor je begrip en geduld. Infrabel stelt alles in het werk om de hinder tot een minimum te beperken. Het is jammer genoeg altijd mogelijk dat de werkplanning moet worden herzien, bijvoorbeeld als gevolg van slecht weer. Daarom is de timing die we meegeven steeds indicatief en is het altijd mogelijk dat die nog wijzigt.

Meer info: https://www.belgiantrain.be/nl/news/works-antwerpen-centraal-roosendaal

Bron: gemeente Essen
Foto: Noordernieuws.be