Laatste nieuws:
verknal-je-eindejaar-en-dat-van-anderen-niet

Verknal je eindejaar (en dat van anderen) niet

Vuurwerk afsteken is in Kapellen verboden
Voor velen is het afsteken van vuurwerk een extraatje om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten. Maar: daar is een machtiging van de burgemeester voor nodig. In de praktijk krijg je die toelating als particulier nooit wegens ‘te gevaarlijk’: de kans op brandwonden en gehoorschade is reëel. Vele feestvierders spelen dus van oud op nieuw letterlijk en illegaal met vuur. Trouwens, ook het oplaten van wensballonnen is verboden in Kapellen.

Kijken mag, aankomen niet
Uitsluitend erkende vuurwerkfirma’s kunnen een machtiging van de burgemeester krijgen om vuurwerk af te steken. Laat vuurwerk met andere woorden aan professionals over, mensen die er de toelating voor hebben en die weten waar ze mee bezig zijn.
Op verschillende plekken in het land (denk bv aan de Antwerpse Scheldekaaien) wordt een professioneel vuurwerk georganiseerd: groter, veiliger en bovendien helemaal gratis! Zo gun je ook de hulpdiensten een rustige eindejaarsnacht.

Dieren en vuurwerk
Ook (huis)dieren zijn geen liefhebbers van vuurwerk. Het departement Leefmilieu geeft aan eigenaars van dieren preventief deze tips mee.

Wat als het toch fout loopt?
Wie op Nieuwjaarsnacht toch graag kans maakt op z’n eerste proces-verbaal van het nieuwe jaar: tips om veilig met vuurwerk om te gaan en wat te doen bij brandwonden (stromend water!) vind je hier.

kerstprijsvraag-2016-noordernieuws-be-rood-1b-v2

Bron en foto: gemeente Kapellen

JV

Facebook12
Facebook
Twitter
Visit Us