Laatste nieuws:
Verkleinen van harde kern relschoppers Roosendaal

Verkleinen van harde kern relschoppers Roosendaal

Gisteravond, maandag 22 november, rond 20:30 zijn er wederom ongeregeldheden ontstaan in Roosendaal. Een groep van ongeveer vijftien relschoppers was aanwezig in de wijk Langdonk. Er werd, onder andere, brand gesticht in een bushokje, bij afval en in een speeltuin. Ook werd op meerdere plaatsen vuurwerk afgestoken. De driehoek van burgemeester, openbaar ministerie en politie is in actie gekomen. In totaal zijn er acht aanhoudingen verricht, waarvan drie op heterdaad in verband met brandstichting. Door middel van aanhoudende inzet, ook gisteravond weer, van politie en ME wordt de harde kern relschoppers verkleind.

Als 22 aanhoudingen in twee dagen

Op 21 november zijn er veertien aanhoudingen verricht, gisteravond acht. De aanpak van de ‘lange adem’ en ‘lik op stuk’ wordt gevolgd. Voortdurend worden de wijken gemonitord en acties ingezet daar waar nodig. Bij de kleinste overtreding volgt een aanhouding met vervolging door het openbaar ministerie en straffen. Zo wordt de harde kern relschoppers verkleind. Han van Midden, burgemeester: “Vandaag heb ik in de wijken gezien wat deze relschoppers gisteravond aan hebben gericht. Onacceptabel. We ontdoen de groep relschoppers van de harde kern en stoppen niet met onze aanhoudende acties tegen hen.”

Blijf vuurwerkoverlast melden

Er wordt door inwoners goed gemeld bij vuurwerkoverlast. We vragen u dit te blijven doen en te helpen bij het opsporen van de relschoppers. De politie is bereikbaar via 0900-8844 en voor spoedgevallen: 112. Het is ook mogelijk om anoniem informatie door te geven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000, of kijk op https://roosendaal.nl/overlast-vuurwerk-melden voor contact met de vuurwerkvertrouwenspersoon.

Bron: gemeente Roosendaal
Foto: Pixabay