Laatste nieuws:
Verkeersedacutief project Flits! junior van start
Verkeersedacutief project Flits! junior van start

Verkeerseducatief project Flits! junior van start

Gisteren, 11 april, is het verkeerseducatieve project Flits! junior van start gegaan in Wuustwezel. Alle middelbare scholen van Wuustwezel, Kalmthout en Essen nemen deel aan dit unieke project van de Politiezone GRENS en is gericht op de leerlingen van de tweede graad. Politie-inspecteurs geven een korte theoretische sessie, vervolgens wordt de theorie aan de praktijk getoetst met een aantal workshops, om nadien af te sluiten met het theaterstuk ‘Wolken en een beetje regen’.

De theoretische sessie behelst enerzijds een film waar verkeersslachtoffers aan het woord komen, anderzijds een powerpoint presentatie gericht op de combinatie alcohol, groepsdruk, fietsen tijdens de nacht en het gebruik van de smartphone tijdens de verplaatsingen. Er wordt interactief gewerkt met de leerlingen op basis van hun eigen ervaringen.

Verkeersedacutief project Flits! junior van start-

In de workshops kunnen de leerlingen proefondervindelijk ervaren wat werd besproken
De promillebril simuleert het gebruik van vier tot zes glazen alcohol.
Het behendigheidspark, waarbij ze met de (brom)fiets een parcours dienen af te leggen en tegelijkertijd worden afgeleid door de smartphone.
De zichtbaarheid waarbij in een donkere kamer het nut van goede verlichting, fluo en/of lichte kledij wordt aangetoond en het effect van de blauwe lichten van de hulpdiensten op het gezichtsveld.

Als apotheose speelt het fakkeltheater ‘Wolken en een beetje regen’. Hier loopt groepsdruk, machogedrag, alcohol en het opfokken van bromfietsen als een rode draad door het verhaal.

Programma:
Maandag 11 en dinsdag 12 april: workshops en theoretische sessies voor de scholen van Wuustwezel
Woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 april: workshops en theoretische sessies voor de scholen van Kalmthout
Maandag 18, donderdag 21 en vrijdag 22 april: workshops en theoretische sessies voor de scholen van Essen
Het theaterstuk ‘Wolken en een beetje regen’ worden gegeven op maandag 25 april (scholen van Wuustwezel), dinsdag 26 april (scholen van Kalmthout) en donderdag 28 april (scholen van Essen).

Flits! junior wordt tweejaarlijks in de weken na de paasvakantie georganiseerd en loopt dit jaar tot 28 april 2016. Volgend jaar zal Flits! georganiseerd worden. Dit project wordt gehouden voor de 3de graad middelbaar onderwijs en gaat over alcohol en drugs in het verkeer, GSM-gebruik achter het stuur, gordeldracht en defensief rijden.

Bron en foto’s: PZ Grens

JH

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us