Laatste nieuws:
Je verhuist. Verhuist je brandverzekering mee

Je verhuist. Verhuist je brandverzekering mee?

Met een verhuis gaan heel wat kopzorgen gepaard. Eentje daarvan is: wat met de verzekering in de periode dat je zowel je nieuwe als je oude woning nog bewoont?

Dubbel verzekerd tijdens verhuis
Vaak verhuizen mensen nog vóór de officiële verhuisdatum al een deel van de inboedel naar hun nieuwe stek. Zodra de verhuisplannen echter concreet zijn, is het belangrijk dat je de precieze verhuisdatum doorgeeft aan je verzekeringsmakelaar.

Ben je dit uit het oog verloren? Geen paniek. De meeste verzekeraars voorzien een verhuisperiode waarin de brandverzekering geldig is voor zowel het oude als het nieuwe adres. De periode waarop deze dubbele bescherming ingaat, begint vanaf de start van de verhuis en beslaat meestal tussen de 30 en 90 dagen.

Breng je makelaar op de hoogte
Eens deze overgangsperiode is verstreken, is het echter noodzakelijk dat je verzekering ook officieel naar de nieuwe woning werd overgezet. Dit omdat je verzekering moet worden aangepast aan de kenmerken van de nieuwe woonst.

Heb je dus verhuisplannen: breng je makelaar dan zeker op de hoogte. Hij of zij kan je aangeven wat de overgangsperiode voor jouw contract is en kan het nodige doen om jouw verzekering aan de nieuwe situatie aan te passen.

Je kan niet meteen in je nieuwe huis trekken?
Je wordt eigenaar van een nieuwe woonst, maar je spreekt met de vorige eigenaars af dat zij nog enkele maanden in de woning mogen wonen. Of je nieuwe huis is niet meteen instapklaar en je verkiest om dit eerst op te knappen.

In beide gevallen is het zeer waarschijnlijk dat je de hierboven vermelde overgangsperiode overschrijdt en je bijgevolg zowel een verzekering voor de oude woning als voor de toekomstige woning dient af te sluiten.

Je verhuist naar het buitenland?
Op de datum van de definitieve verhuis naar het buitenland, loopt de verzekering af. Je bevindt je vanaf dan immers niet meer op Belgisch grondgebied. Ook hier is het echter belangrijk op je goed te informeren bij de makelaar.

Bron: Hebbes.be

JV

Facebook10
Facebook
Twitter
Visit Us