Laatste nieuws:
Verhoogde tegemoetkoming voor elektriciteit

Verhoogde tegemoetkoming voor elektriciteit

Door de hoge energieprijzen hebben huishoudens met een laag inkomen nood aan financiële steun. Daarom krijgen mensen die recht hadden op het sociaal tarief voor elektriciteit een eenmalig forfait van 80 euro.

Daarnaast wordt het tijdelijke recht op het sociaal tarief voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming verlengd tot en met 31 maart. Die maatregel was vorig jaar eerst voorzien van februari tot en met 31 december, maar wordt nu dus met drie maanden verlengd.

Wie heeft er recht op?

Het forfait geldt voor iedereen die op 30 september 2021 genoot van het sociaal tarief voor elektriciteit. Dit geldt zowel voor klanten die het sociaal tarief kregen via de automatische toepassing, als voor energieklanten die het sociaal tarief zelf aanvroegen.

Hoe krijg je het forfait?

Je krijgt het bedrag rechtstreeks en automatisch van de leverancier die je van elektriciteit voorzag op 30 september 2021. Je hoeft dus geen aanvraag in te dienen. Als de leverancier je rekeningnummer heeft, hoef je zelfs niets te doen en anders zal hij deze via post of mail opvragen. Ten laatste op 31 januari krijg je de nodige informatie van je energieleverancier. Het bedrag wordt maximaal 12 werkdagen nadien uitbetaald.

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Noordernieuws

Facebook78
Twitter
Follow Me
Tweet