Laatste nieuws:
Verfraaiing begraafplaats Mansionstraat

Verfraaiing begraafplaats Mansionstraat

In de volgende fase van de vergroening en verfraaiing van de Wuustwezelse begraafplaatsen, zal de gemeente een aantal bomen en struiken vervangen op het kerkhof van Gooreind in de Mansionstraat.

Pesticidevrij
In het kader van pesticidevrij onderhoud, werkt gemeente Wuustwezel hard aan groenere begraafplaatsen. De dolomietpaadjes werden vervangen door gras, in Gooreind werd een vrij gedeelte ingezaaid met boekweit en in Wuustwezel werden de open grasvelden omgevormd tot mooie bloemenweides en de essen vervangen door bolesdoorns. Nu is het de beurt aan de bomen achteraan het kerkhof van Gooreind in de Mansionstraat.

Vervangen van bomen
De bomen die achteraan het kerkhof staan worden vervangen door compacte bladhoudende bomen. Deze passen beter in het landschap van de begraafplaats en zorgen voor een grotere uniformiteit. Verder zal ook de beplanting worden opgekuist.

De werken waren oorspronkelijk voorzien in december 2017 maar door het aanhoudende slechte weer telkens uitgesteld. De werken worden nu uitgevoerd op 8 en 9 februari 2018.

Meer info
Dienst Groen – 03 690 46 51 – groen.ow@wuustwezel.be

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

JH

Facebook5
Facebook
Twitter
Visit Us