Laatste nieuws:
Verdient jouw voortuin een prijs

Verdient jouw voortuin een prijs?

Kalmthout is een groene gemeente. Dat is onder andere zo dankzij de mooie voortuinen van haar inwoners. Om die voortuinen extra onder de aandacht te brengen, organiseert het gemeentebestuur een bebloemings- en beplantingswedstrijd voor en door tuinliefhebbers. Een jury selecteert uit de inschrijvingen de tuin die het best beantwoordt aan het criterium “natuurlijke of ecologische tuin”. Deelnemen is gratis maar je kan je slechts inschrijven voor één categorie én jouw tuin moet zichtbaar zijn vanop straat.

De voortuinen worden ingedeeld in vier categorieën:
• gevels en tegeltuintjes (max. 2 m. van gevel tot openbare weg)
• kleine voortuinen tot 100 m²
• grote voortuinen vanaf 100 m²
• boerderijen, handelshuizen, bedrijven en openbare instellingen

Langs de tuinen worden ook fietsroutes uitgestippeld. Die kan je vanaf 1 juni krijgen bij de milieudienst. Het reglement van de bebloemingswedstrijd haal je bij de milieudienst of op www.kalmthout.be/bebloeming. Inschrijven doe je door het formulier vóór donderdag 10 mei 2018 af te geven op de milieudienst. Of mail de gegevens naar an.vervoort@kalmthout.be. In de nieuwsbrief van 20 april vind je ook een inschrijvingsformulier.

Als je deelneemt, plaats je het bordje ‘Deelnemer bebloemingswedstrijd’ in je tuin. Nieuwe deelnemers kunnen dat bordje ophalen bij de milieudienst.

INFO: www.kalmthout.be/bebloeming

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook8
Facebook
Twitter
Visit Us