Laatste nieuws:
VELT Ecotuindagen, zondag 2 juni

VELT Ecotuindagen, zondag 2 juni

De biologische nuts- en kringlooptuin van 1200 m² omvat een moestuin aangevuld met een ruim assortiment aan keukenkruiden. Het gamma aan geuren en smaken in de tuin is dan ook zeer divers.

De verschillende soorten kleinfruit en de ruime demoplaats thuiscompostering maken van deze educatieve tuin een zeer aantrekkelijke nutstuin. Samen met de schooltuin, de speelweide van de kinderopvang en het gemeentepark vormt deze tuin het groene hart van de dorpskern.

In de tuin zie je hoe je plantaardig afval op een nuttige en mooie manier zelf kan verwerken. Voor elk type plantaardig materiaal is er een nuttige toepassing. Het bespaart je tijd en geld voor het afvoeren of ophalen van dit materiaal, maar het is vooral een ware verrijking voor de natuur in je tuin. Tal van nuttige insecten vinden er een geschikte leefomgeving en het materiaal wordt op termijn omgezet in waardevolle compost.

Tijdens de Ecotuindag vind je een 100-tal infofiches met tips over de moestuin, kleinfruit, kruiden en kringlooptuinieren. Aan de hand van deze fiches kan je in functie van je eigen interesses je eigen rondleiding doorheen de tuin samenstellen. Voor bijkomende vragen kan je terecht bij de tuinverantwoordelijke.

In de tuin worden praktijklessen moestuinieren ingericht … Interesse? Kom dan zeker kijken.

De biologische nuts- en kringlooptuin in Brecht

Wanneer: zondag 2 juni 2019 van 10:00 tot 17:00
Waar: biologische nuts- en kringlooptuin gemeente Brecht
Mudaeusstraat 6, 2960 Brecht
Contact:mail kringlooptuin@brecht.be
Prijs: Gratis

Bron: gemeente Brecht
Foto: Lijoo.com

Facebook36
Facebook
Twitter
Visit Us