Laatste nieuws:
Velodreef en Nolsebaan krijgen verkeersdrempels tijdens herfstvakantie

Velodreef en Nolsebaan krijgen verkeersdrempels tijdens herfstvakantie

Het gemeentebestuur wil de verkeersveiligheid in de omgeving van de Velodreef en de Nolsebaan verhogen. Daarom start aannemer ATF op maandag 29 oktober met de aanleg van twee verkeersdrempels.
Bij normale weersomstandigheden nemen de werken drie dagen in beslag. In principe zijn de drempels klaar op woensdag 31 oktober, halfweg de schoolvakantie.

Verkeer wordt tijdelijk omgeleid

Door de werkzaamheden zijn de Velodreef en de Nolsebaan enkele dagen moeilijk bereikbaar. De aannemer voorziet een omleiding voor het verkeer. Voertuigen komende van de wijk Heikant worden omgeleid via de Pater Godtslaan, de Collegelaan (eenrichtingsverkeer) en de Huybergsebaan. Het verkeer vanuit Wildert rijdt deels om over onverharde wegen
van het woonbos.

Met de twee drempels en de parallelle invoering van snelheidszones 30, 50 en 70 in heel Essen, wil de gemeente de gemiddelde snelheid in de buurt verder terugdringen, in het bijzonder voor de omwonenden en de meer kwetsbare weggebruikers.

Voor bijkomende informatie kan u terecht aan onze Omgevingsbalie op het telefoonnummer 03 670 01 47 of via het mailadres omgeving@essen.be.

Bron: gemeente Essen
Foto: Noordernieuws.be

Facebook63
Facebook
Twitter
Visit Us