Laatste nieuws:
Velo Classic is terug

Velo Classic is terug

De grote fietshappening ‘Velo Classic’ is terug. Vanaf de eerste editie in 1999 verzamelden duizenden fietsers zich tijdens het eerste weekend van augustus aan het voetbalveld van Mariaburg om er te starten voor een recreatieve tocht door de Voorkempen. De opbrengst ging in het begin integraal naar de ‘Multiple sclerose hulpgroep Brasschaat’. Vanaf de tiende editie werd ook het project ‘Bike Aid’ van ‘Kom op tegen kanker’ gesponsord met de opbrengst van het event. Tijdens de laatste editie waren meer dan duizend fietsers samen op de baan.

De voorbije jaren werd de organisatie echter, zoals zoveel andere evenementen, on hold gezet wegens corona. Nu pikken de organisatoren op zaterdag 6 en zondag 7 augustus 2022 opnieuw aan bij de traditie. Starten kan op het voetbalveld van Excelsior Mariaburg aan de Zwemdoklei 1 in Brasschaat. Daar moeten de deelnemers voor hun start zich eerst registreren. De inschrijfbalie is open tussen 8 en 15 uur. Deelnemen kost € 5,00. Je hebt de keuze uit een familiale rit van 30, 40 of 50 km of een tocht van 60 of 75 km voor meer geoefende fietsers. Voor de kinderen werd een Kids Tour uitgestippeld met stop aan de Melkerij in het Peerdsbos. Alle deelnemers krijgen na afloop een verrassingspakket cadeau en kunnen naast het voetbalveld napraten bij een hapje en een drankje. De opbrengst van Velo Classic 2022 komt integraal ten goede van ‘Bike Aid – Kom op tegen kanker’.

Alternatieve startplaats

Wie wil kan ook starten aan de Bakkersmolen in Essen-Wildert. Je volgt van daaruit gewoon de uitgestippelde en afgepijlde route. Tijdens de tocht komt men dan automatisch voorbij de registratiebalie aan het voetbalveld van Excelsior aan de Zwemdoklei 1 in Brasschaat (Mariaburg) en kan men meteen de inschrijvingsmodaliteiten voldoen.

Foto: Pixabay

MLH

Facebook12
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken