Veiligheidsraad beslist woensdag

Veiligheidsraad beslist woensdag

De Nationale Veiligheidsraad beslist pas op woensdag 15 april of de coronamaatregelen worden verlengd (tot en met 3 mei of langer). Allicht wel, volgens de media.

De Nationale Veiligheidsraad en de federale regering verlengden op vrijdag 27 maart de coronamaatregelen. Toen werd gezegd dat de maatregelen en afspraken minstens gelden tot en met zondag 19 april, maar dat ze mogelijk van kracht blijven tot en met 3 mei of langer.

De Nationale Veiligheidsraad komt op woensdag 15 april opnieuw samen. “Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon vandaag gezegd in de Commissie Cultuur van het Vlaams Parlement”, schrijven de Vlaamse media. “Dat betekent dat er pas volgende week woensdag wordt beslist of de coronamaatregelen worden verlengd. Maar dat die worden verlengd, staat nu al zo goed als vast”, aldus nog de media. “De evenementen voor de komende zomer, waaronder ook de festivals, staan alvast op de agenda”, aldus Jambon. “Ik denk dat daar woensdag een beslissing over zal worden genomen. Wellicht gaat het nog niet over de evenementen tot en met eind augustus, maar wel al voor alles wat mei, juni en juli betreft.”

Welke maatregelen al dan niet worden verlengd, wordt dus pas volgende week woensdag duidelijk. Dat verneem je dan via de officiële (overheids)kanalen, ook via deze website.

Bron: gemeente Kapellen
Foto: Pixabay

Facebook105
Twitter
Follow Me
Tweet