Laatste nieuws:
Veilig feesten is extra goed feesten
Veilig feesten is extra goed feesten

Veilig feesten is extra goed feesten

In april komt in Wuustwezel traditioneel het tentfuifseizoen op gang. Dat betekent feesten en veel plezier voor heel veel jongeren, maar vraagt ook heel wat energie en organisatie van de verenigingen die de tentfuiven organiseren. Om dat allemaal in goede banen te leiden, kunnen de verenigingen met al hun vragen terecht bij de gemeente, de politie en de brandweer. We geven hier een kort overzicht van een paar belangrijke leidraden:

Niet te luid
Geluid is een gevoelig thema, zowel voor de jongeren als de buurt. In Wuustwezel mag er muziek gespeeld worden tot 4 uur.

Bij je evenementenaanvraag duid je een gewenst geluidsniveau aan, het schepencollege bepaalt of dat mogelijk is en legt indien nodig maatregelen op. Het maximum geluidsniveau is 100 decibel. Bij 100dB moet er een geluidsmeter opgesteld worden en stel je gratis oordopjes ter beschikking. Je kan een geluidsmeter ontlenen bij de uitleendienst.

De geluidsnormen zijn er vooral om gehoorschade te voorkomen, maar ook om de overlast voor de buren te beperken. Vergeet zeker niet de buren op voorhand te verwittigen dat er een evenement plaatsvindt en geef hen contactgegevens in geval van klachten.

Niet te zat
Organisatoren moeten ook rekening houden met de wetgeving rond alcoholgebruik. Jongeren onder de 16 jaar mogen geen alcohol drinken, jongeren onder de 18 jaar geen sterke drank. Om dit te controleren kan je werken met gekleurde bandjes, die je kan aanvragen bij het JACpunt.

Andere leidraden
Daarnaast moet je een intern noodplan opstellen, zorgen voor security, zorgen dat het terrein vlot bereikbaar is voor de hulpdiensten, enzovoort. Je kan met je vragen terecht bij de dienst vrije tijd of bij de dienst evenementen van PZ Grens.

Meer info
Dienst vrije tijd – 03 690 46 79 – vrijetijd@wuustwezel.be
Dienst evenementen PZ Grens – 03 620 29 29

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

JH

Facebook2
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us