Laatste nieuws:
Veel enthousiasme bij en voor de 48ste Ronde van Nispen

Veel enthousiasme bij en voor de 48ste Ronde van Nispen

De Ronde van Nispen werd op zondag 7 juli om 10:30 in gang geschoten met de categorie loopfietsen voor kinderen van 2 t/m 4 jaar. Zij gaven als jongste strijders het goede voorbeeld door allen de eindstreep te behalen. Onder luid applaus van het massaal aanwezige publiek bij deze categorieën toverden zij de straten van Nispen om tot een waar strijdtoneel.

Ruim honderd kinderen

Daar waar bij de loopfietsen (250m) en de dikke banden race voor 5- en 6-jarigen (600m) ouders nog enthousiast mee renden naar de finish, lieten zij de kinderen vanaf 7 jaar zelfstandig hun ronde verrijden. “Met een opkomst van ruim honderd kinderen in de dikke banden races, kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde opkomst”, aldus Kevin Verbocht, voorzitter van Wielercomité Nispen. Verbocht vervolgt: “De wielerronde van Nispen is elk jaar weer een uitje voor de hele familie. Na hun wedstrijd zie je de deelnemers met hun gezinnen plaatsnemen op een van de terrasjes.” Dat de energie van de kinderen onuitputtelijk is, bleek wel door de massale belangstelling voor de, speciaal voor deze dag aangelegde, mobiele pumptrack. Kinderen konden daar na hun wedstrijd nog de gehele dag stunten op fietsen, stepjes, skateboards.

Veel enthousiasme bij en voor de 48ste Ronde van Nispen 2
Groepsfoto van de deelnemers aan de dikke banden race loopfietsen en leeftijd 5 en 6 jaar (Foto Remco Weterings, Remco Weterings Fotografie)
KNWU-categorie Nieuwelingen

Na al dit lokale talent, was het tijd voor de KNWU-categorie Nieuwelingen. Zij maakten er een geweldig strijd van. Drie renners wisten los te komen uit het peloton en behaalden een voorsprong van meer dan 60 seconden. De eindsprint werd beslist in het voordeel van Tom Huissoon van RTC Buitenlust. Niels van der Ent werd tweede en het podium werd compleet gemaakt doro Jop van den Biggelaar. Lokale renner Lars Zuijkerbuijk, die in het verleden ook al vaker had deelgenomen aan de dikke banden races in Nispen, kwam uiteindelijk terecht op een prima 7de plek.

Veel enthousiasme bij en voor de 48ste Ronde van Nispen 13

Nispens Kampioenschap

Uiteindelijk was het om 14:00 tijd voor het open Nispens Kampioenschap, een wedstrijd die opengesteld was voor renners uit de gemeente Roosendaal. Bas Nieuwkoop en Mike Daerden reden uiteindelijk met tweeën weg, waarbij in de eindsprint Bas Nieuwkoop de snelste bleek. Jason Nieuwkerk reed, ondanks een los zadel en lekke achterband, solo naar een mooie derde plek en completeerde daarmee het podium.

Ad Bastiaanse trofee

Met een knappe 4e plaats prolongeerde Paul van de Sanden de titel van Kampioen van Nispen. Hij mocht daarom wederom de Ad Bastiaanse troffee in ontvangst mocht nemen. De top 3 van het Nispens Kampioenschap werd verder aangevuld door William Dircken en Brad Buermans.

Aanmoedigingsprijs

Dat het kampioenschap van Nispen toegankelijk is voor iedereen, bewees Bram van de Sanden van team KPJ Nispen. Hij reed op z’n werkschoenen met stalen neuzen de wedstrijd uit en wist de aanmoedigingsprijs ‘Rode Lantaarn in de wacht te slepen. “Dit hoort bij de charme van een lokaal kampioenschap”, aldus voorzitter Kevin Verbocht. De prijs voor de beste renner in de categorie 50+ ging bij de heren naar Menno Kuijer.

Veel enthousiasme bij en voor de 48ste Ronde van Nispen 3

Nispens Kampioenschap voor Dames

Na de heren was het tijd voor de dames om te strijden in het open Nispens Kampioenschap voor Dames. Vroeg in de wedstrijd reden Patrica Arts en Marjella van Meer met z’n tweetjes op avontuur en uiteindelijk wist Patricia Arts ook haar titel te prolongeren. Patricia Arts werd daarmee (wederom) Kampioen van Nispen bij de dames. Het podium bij het open kampioenschap deelde zij met Marjelle van Meer (tweede plaats) en Naomi Bolsius-Nussy (derde plaatst). Het podium van het kampioenschap van Nispen werd naast Patricia aangevuld door de familie Suijkerbuijk (moeder Cindy, tweede en dochter Sophie derde). De ‘Rode Lantaarn’ ging bij de dames naar Samantha Snijders-van Hoof uit Standdaarbuiten. Bij de dames kwam niemand in aanmerking voor de categorie 50+.

Camping ’t Schouwke

De jury was er na een snelle rekensom uit dat het gecombineerde ploegenklassement met dames en heren ging naar ‘Camping ’t Schouwke’.

Uitslag ploegenklassement

1. Camping ’t Schouwke (60 punten)
2. Van Gastel tuinen & Bestratingen (38 punten)
3. Buermans Stuc- en tegelwerken & Hereijgers Grondwerken (33 punten)
4. KPJ Nispen (3 punten)

Spektakelstuk

De amateurs en junioren sloten de dag in Nispen af met een waar spektakelstuk, waarbij de renners elkaar flink op de proef stelden. Middels een knappe sprint ging de winst na deze spannende wedstrijd uiteindelijk naar de uit Ierland afkomstige renner Maximillian Fitzgerald, die daarmee zijn eerste Europese wedstrijd van het jaar won. Het internationale podium werd compleet met Joeri Lambrechts (België) op een tweede plaats en Martijn Gijsbers (Nederland) op de derde plaats.

De uitslagen zijn terug te vinden via de website: www.rondevannispen.nl. Tevens zullen daar binnenkort ook de foto’s op terug te vinden zijn.

Foto’s: ©Remco Weterings, Remco Weterings Fotografie

KV

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.